1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Facebook ihmaline 5 yıl
Facebook ihmaline 5 yıl

Facebook ihmaline 5 yıl

Facebook ihmaline 5 yıl

A+A-

İngiltere’nin Beverley kentinde Facebook’ta arkadaşlarıyla sohbet ederken 2 yaşındaki oğlunun bahçedeki süs havuzuna düştüğünü fark etmeyen ve çocuğun boğularak ölmesine neden olan Claire Barnett, çıkartıldığı mahkemede ihmalden suçlu bulundu ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hull Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada oğlu Joshua’nın en fazla 20 saniye havuzda kalmış olduğunu ve duruma hemen müdahale ettiğini söyleyen Barnett, jüriyi yaşanan kazada hatası olmadığına ikna etmeyi başaramadı.

DAHA ÖNCE DE SORUN YAŞAMIŞ

Savcılık Barnett’in kazanın yaşandığı dakikalarda telefonda konuştuğunu ve Facebook’a iki fotoğraf yüklediğini tespit ettiklerini söyledi. Ayrıca Barnett’in çocuklarına karşı olan olası ihmali nedeniyle daha önce de sosyal görevliler tarafından ziyaret edildiği belirtildi. Savunma avukatları Barnett’in olay sırasında “Facebook’ta gördüğü bir şey nedeniyle dikkatinin dağıldığını” kabul etti ancak böyle talihsiz bir kazanın tüm annelerin başına gelebileceğini savundu. Ancak jüriyi ve hâkimi ikna edemediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.