1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. FACEBOOK'A BOMBA ÖZELLİK GELİYOR!
FACEBOOK'A BOMBA ÖZELLİK GELİYOR!

FACEBOOK'A BOMBA ÖZELLİK GELİYOR!

FACEBOOK'A BOMBA ÖZELLİK GELİYOR!

A+A-

Facebook'a gelecek bu özellikle mesajlaşmak çok daha rahat olacak.

 

Facebook'ta Sesli Mesaj Dönemi Başlıyor

Hemen hemen her bireyin kullanmış olduğu Facebook'a yepyeni bir özellik geliyor.Google'de sonra sesli mesaj yöntemi ile mesajlaşmak artık daha rahat hale gelecek.

 Google ve Skype'tan sonra Facebook'ta da sesli mesajlar anlık çevrilerek yazılı olarak gösterilecek. Facebook firması şu sıralar konuştuğunuz kelimeleri metine dökmeye yarayan bir arayüz üzerinde çalışıyorlar. Yeni işlev, Messenger'daki arkadaşlarınıza içerisinde dönüştürülmüş metin mevcut bulunan sesli iletiler göndermenize izin veriyor. Facebook, sesli mesajlaşmayı yazıya dönüştürüyor.Sesli mesajlaşmayı bir adım öteye taşımayı hedefleyen Facebook, kısa süre sonra sesli mesajları yazıya dönüştürebilen özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. 

Facebook Messenger'a gelecek olan anlık çeviri özelliği, gönderilen sesli iletileri karşı tarafa kendi dilinde yazılı olarak gösterecek. Gönderilen mesajı analiz edecek olan bu özellik otomatik olarak kelimeleri tanımlayacak ve ardından yazı haline getirerek karşı tarafa iletecek.Facebook yeni özelliğiyle daha farklı kültür ve dile sahip olan insanların birbirleriyle rahat bir şekilde iletişim kurabilmelerini hedefliyor.

Şimdilik kısıtlı sayıda Facebook kullanıcısına sunulan Facebook Messenger anlık çeviri özelliği üzerindeki çalışmalar halen devam ediyor.Geliştirme çalışmalarının sonlanmasıyla birlikte yeni özelliğin daha farklı dillere ve daha fazla kullanıcıya sunulması bekleniyor. Henüz konuyla ilgili Facebook tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak bazı kullanıcılar yeni özelliğin ekran görüntülerini sosyal ağlarda paylaşmaya başladılar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.