1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. FACEBOOK'A FOTOĞRAFI YÜKLEYİNCE...
FACEBOOK'A FOTOĞRAFI YÜKLEYİNCE...

FACEBOOK'A FOTOĞRAFI YÜKLEYİNCE...

Şok eden olay!

A+A-

Facebook'a balayı fotoğrafı koyunca...

İsmi açıklanmayan Napolili kadın, kocasıyla yaklaşık 10 yıl önce çıktıkları balayının fotoğraflarını Facebook’a yükledi. Fotoğraflarda, o tarihlerde yeni evli olan çift sarılıp öpüşürken görülüyordu.
 
Ancak çiftin romantik anlarını belgeleyen bu fotoğrafların sosyal medyada yayınlanması, pek de romantik olmayan bir şekilde sonuçlandı. Fotoğraflarının yayınlanmasına onay vermediğini söyleyen koca, kadını mahkemeye verdi.
 
Napoli’de görülen davada şikayetçi koca, fotoğraflarının kendi izni olmadan yayınlanmasının özel hayatın gizliliği ilkesini ihlal ettiğini öne sürüyordu.
 
Kadın ise fotoğrafları sadece kendi arkadaşları tarafından görülebilecek şekilde yayınladığını, dolayısıyla Facebook’taki paylaşımlarının bir fotoğraf albümünden farksız olduğunu savunuyordu.
Mahkeme ise kocaya hak verdi. Adamın özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiğine hükmeden mahkeme fotoğrafların Facebook’tan kaldırımasını emretti. Mahkeme, kocanın kadından tazminat isteme hakkını da saklı tuttu.
 
Davacı kocanın avukatı Ciro Renino, emsal teşkil eden bu karar sayesinde artık sosyal medya kullanıcılarının daha dikkatli olacağını söyledi.
 

Dava sosyal medya üzerine yeni bir tartışmayı da tetikledi. İnternette yapılan yorumlarda kimileri kocaya ve mahkeme kararına hak verirken kimileri ise “Bu kadın kocasını acilen terk etmeli!” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.