1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. FACEBOOK'A YENİ BİR ÖZELLİK DAHA!
FACEBOOK'A YENİ BİR ÖZELLİK DAHA!

FACEBOOK'A YENİ BİR ÖZELLİK DAHA!

FACEBOOK'A YENİ BİR ÖZELLİK DAHA!

A+A-

Facebook, devreye soktuğu yeni özelliği okuyucu olan kullanıcılarını oldukça memnun etti.

Facebook, devreye soktuğu Instant Articles özelliği ile okuyucuların haberlere ulaşım hızını artırıyor

Günümüzde birçok kişi artık haber akışını sosyal medyadan takip ediyor. Kullanıcılar en son gelişmelerden arkadaşlarının veya haber sitelerinin sayfalarından paylaşılan makaleler sayesinde haberdar oluyor.

Bilgisayardan habere ulaşmada bir sıkıntı yaşanmasada, telefondan Facebook'a girip paylaşılan bir habere tıkladığınızda, sayfanın yüklenmesi sinir bozucu seviyede uzun sürebiliyor.

Facebook, hem okuyucuların hem de haber sitelerinin şikayetçi olduğu bu sorunu devreye soktuğu Instant Articles ile çözmeyi amaçlıyor. Başlangıç aşamasında 9 yayın organının yer aldığı Instant Articles ekosisteminin zamanla yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Instant Articles ile okuyucular Facebook'ta herhangi bir fotoğrafı açtığı hızda, yeni bir sayfaya yönlendirilmeden haberlere ulaşabilecek. Bir haber sitesinde yer alan özelliklerin hepsi Instant Articles sayfalarında yer alacak. Haberler interaktif fotoğraflar, videolar ve sesli anlatımla zenginleştirilebilecek ve bunlar herhangi bir hız kaybına sebep olmayacak.

Siteler ise Instant Articles sayesinde sadece okuyucuya daha hızlı ulaşma fırsatı yakalamayacak, burada paylaştığı haberlere reklam da alabilecek. Bunun yanında Instant Articles'ta okunma ve okuyucu sayıları, sitenin kendisinde olduğu gibi ölçülebilir olacak.

Yani Facebook bu yeni uygulamasıyla okuyucular ve haber siteleri için bir kazan-kazan durumu yaratmışa benziyor. Ancak bunu kesin olarak söyleyebilmek için öncelikle sistemin vaad edilen hızda çalışıp çalışmadığını görmek gerekiyor. 

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.