1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. FACEBOOK'TA YAPTIĞI PAYLAŞIM YÜZÜNDEN EVİNİ YAKTILAR
FACEBOOK'TA YAPTIĞI PAYLAŞIM YÜZÜNDEN EVİNİ YAKTILAR

FACEBOOK'TA YAPTIĞI PAYLAŞIM YÜZÜNDEN EVİNİ YAKTILAR

FACEBOOK'TA YAPTIĞI PAYLAŞIM YÜZÜNDEN EVİNİ YAKTILAR

A+A-
Pakistan'da, Facebook'ta yapılan dini içerikli bir paylaşım nedeniyle 150'ye yakın kişi Ahmediye mezhebine bağlı kişilerin oturduğu evi ateşe verdi. Olayda ikisi çocuk üç kişi hayatını kaybetti.
İslamabad'a 220 kilometre mesafedeki Pencap vilayetindeki Gujranvala'da, ülkede azınlıkta olan Ahmediye mezhebine bağlı kişilerin evi kundaklandı. Pakistan'da, Facebook'ta yapılan dini içerikli bir paylaşım nedeniyle 150'ye yakın kişi Ahmediye mezhebine bağlı kişilerin oturduğu evi ateşe verdi. Olayda ikisi çocuk üç kişi hayatını kaybetti.

Pakistan polisi, olaya 17 yaşındaki bir gencin Facebook üzerinden paylaştığı dini içerikli bir fotoğrafın sebebiyet verdiğini açıkladı.

Ahmediye mezhebine bağlı gencin paylaşımından sonra, paylaşıma kızan diğer bir gençle sokakta tartıştığı ve çıkan kavgaya çok sayıda kişinin müdahale etmesiyle olayların büyüdüğü belirtildi. 150 kadar kişi gencin oturduğu binayı ateşe verdi ve yangın kısa sürede yayıldı.

Binanın ateşe verilmesiyle evde bulunan bir kadın ve 1 ve 7 yaşlarında iki kız torununun hayatını kaybettiği ve sekiz kişinin de yaralandığı açıklandı. Facebook üzerinden paylaşımı yapan gencin, olaydan yaralanmadan kurtulduğu belirtildi.

Ahmediye mezhebine bağlı gencin, Facebook üzerindeki paylaşımıyla 'Allah'a ve dine hakaret ettiği' öne sürülüyor. Öfkeli kalabalığın olaydan önce polise başvurduğu ve eve 'Allah'a hakaretten' dolayı baskın yapılmasını talep ettikleri iddia edildi.

Pakistan'da azınlıkta olan Ahmediler, 1984 yılındaki bir yasayla birlikte Müslüman olarak tanınmıyorlar ve birçok Pakistanlı tarafından inançsız olarak kabul ediliyorlar. Pakistan'da geçen yıl 'Allah'a ve dine hakaretten' 19 kişi ölüm cezasına 14 kişi ise müebbet hapse çarptırıldı.
 
DW Türkçe
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.