1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Facebook’taki sapığa dikkat!
Facebook’taki sapığa dikkat!

Facebook’taki sapığa dikkat!

Facebook’ta ‘Oktay Decko Doğan’ adını kullanan ve kendisini mankenlik ajansı sahibi olarak tanıtan

A+A-

Facebook’taki sapığa dikkat!
Facebook’ta ‘Oktay Decko Doğan’ adını kullanan ve kendisini mankenlik ajansı sahibi olarak tanıttığı çocuklardan çıplak fotoğraf isteyen kişi bilinçli bir aile sayesinde deşifre oldu

Kendisini ajans sahibi olarak tanıtan ve küçük çocuklarla sosyal medya üzerinden iletişime geçip kendilerinden uygunsuz çekilmiş fotoğraflar göndermesini isteyen “Oktay Decko Doğan” adlı kişi, bir çocuğun ailesinin durumu fark etmesi sonucu deşifre oldu.

Facebook’ta “Oktay Decko Doğan” adını kullanan kişi, 13 yaşındaki B.K.’yla iletişime geçerek kendisinin mankenlik ajansı sahibi olduğunu söyledi. Çocukla yazışmaya başlayan ve ünlü markalar için çocuk manken seçimi yaptığını söyleyen bu kişi, B.K.’ya kendisini de manken yapabileceğini, bunun için kendisine çıplak fotoğraflar göndermesi gerektiğini söyledi. Çocuğun ısrarla ailesine sorması gerektiğini söylemesi üzerine şahıs bu kez ünlü bir işadamının yeğeni olduğunu iddia etti.

Sosyal medyada yayıldı
Söz konusu yazışmalar, B.K.’nın ailesi tarafından tespit edilince olay sosyal medyada gündeme geldi. B.K.’nın annesi, sosyal medya hesabı üzerinden yazışmaları paylaşarak, ailelere “Dikkatli olun” uyarısında bulundu. B.K.’nın annesi, “Çocuklarınızla iyi iletişimde olun. Hesaplarını kontrol edin” dedi.

Aile söz konusu kişiden şikayetçi olurken olay da sosyal medyada tartışılmaya başladı. “Oktay Decko Doğan”ın “Yeğeniyim” dediği işadamı da şikâyetçi olarak hesabının kapatılmasını talep etti. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sağlıklı iletişim kurmalısınız
Sosyal medyada sıkça yaşanan bu olaylara ilişkin Milliyet’e konuşan uzman pedagog Sevil Yavuz, sosyal medyanın popülerleşmesi ile sapkın cinsel eğilimi olan pedofili suçlulularının çocuklara ulaşma sayısında artış yaşandığını dikkat çekerek, şunları söyledi:  

“Öncelikle aileler çocukları ile sağlıklı bir iletişim içerisinde olmalı, aynı evin içinde birbirlerine yabancılaşmamalılar. Bunu engellemek için çocuğunuzla sohbet etmelisiniz. Bu olmadığı takdirde internetteki bir kişi kendine ilgi gösterdiğinde ona güvenebilir. Aralıklarla çocuğumuza hissettirmeden sosyal medya hesapları kontrol edilmelidir. En önemli şey çocuklara ne kadar büyük bir hata yapmış olurlarsa olsunlar onların ailelerinin yanlarında olduğu mesajı verilmelidir.”

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.