1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Facebook'tan Dev Bir Yenilik Daha...
Facebook'tan Dev Bir Yenilik Daha...

Facebook'tan Dev Bir Yenilik Daha...

Facebook'tan Dev Bir Yenilik Daha...

A+A-

Facebook, Notlar bölümünün tasarımını sıfırdan değiştirerek blogger'ları içeriğini de bünyesinde toplamaya çalışıyor!

Facebook, hemen her gün duyurduğu özelliklerine bir yenisini daha ekliyor. Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, geçtiğimiz haftalarda açıkladığı 2015 ikinci çeyrek raporunda günlük masaüstü kullanıcı sayısının 968 milyon, günlük mobil kullanıcı sayısının ise 844 milyon olduğunu açıklamıştı. Mobil kullanıcıların her geçen gün daha fazla aktif hale geldiği Facebook, tüm iletişim kanallarına hakim olarak tek sayfadan kullanıcılarının her ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. Bunun için video platformunu da geliştiren Facebook, internet.org isimli kar amacı gütmeyen projeyle birlikte tüm dünyaya ücretsiz internet hizmeti sunmaya da başlayacak. sosyal medya devinin yenilikleri bu kadarla da bitmiyor. Facebook, durum bildirimlerinin daha uzun bir versiyonu gibi durmaktan öteye gitmeyen ve çok fazla rağbet görmeyen "Notlar" bölümünü de elden geçiriyor.

FACEBOOK NOTLARI BLOGGER'LAR İÇİN YENİDEN TASARLIYOR

Facebook "Notes" ilk yayınlandığı andan itibaren durum paylaşımının daha uzun bir hali gibi durmaktan öteye gidememişti. Ancak Facebook, yeni duyurduğu güncellemeyle Notlar bölümünün işlevini genişleteceğini açıkladı. Facebook Notes bundan böyle bir blog olarak kullanılabilecek.

Facebook'ta daha uzun hikayelerin ve notların paylaşılması amacıyla yapılan ve şu anda test aşamasında olan yeni Notes bölümü, tasarım detaylarına bakıldığında şu anda dünyanın en popüler blog platformlarından biri olan Medium'a benziyor.

Facebook'un henüz tüm kullanıcılar için aktif hale gelmeyen bu bölümüne yazılan yazılar, isteğe bağlı olarak genel paylaşıma ya da sadece arkadaşlara özel olarak belirlenebiliyor.
Facebook Notes, şu an için kısıtlı sayıda kullanıcıya özel olarak erişime açılmış durumda.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.