1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. FACEBOOK'TAN MORAL BOZAN UYGULAMA
FACEBOOK'TAN MORAL BOZAN UYGULAMA

FACEBOOK'TAN MORAL BOZAN UYGULAMA

FACEBOOK'TAN MORAL BOZAN UYGULAMA

A+A-

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'a, 'beğenmedim' seçeneğinin getirilmesinin söz konusu olabileceği bildirildi.

Dünyanın en geniş sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'a, ''beğenmedim'' seçeneğinin getirilmesinin söz konusu olabileceği bildirildi.

Sitenin kurucusu Mark Zuckerberg, siteye ''dislike/beğenmedim'' butonu bırakılmasına yönelik kullanıcılardan yoğun talep geldiğini belirterek, bunun hayata geçirilmesi için çeşitli yöntemler üzerinde düşündüklerini kaydetti.

Her gün binlerce insanın Facebook'ta hayatlarındaki hüzünlü, neşeli veya acı anlara yönelik paylaşımlar yaptığını ifade eden Zuckerberg, birçok kişinin böyle durumlarda sadece ''beğen''e tıklamaktan hoşlanmadıklarını, bunun o andaki ''beğenme'' durumuna uygun duygu olmadığını, bu nedenle ''beğenmedim'' seçeneğinin de bırakılması gerektiğini anlattıklarını söyledi.

Dünyanın en yaygın kullanımına sahip sosyal paylaşım sitesi facebookta her gün milyonlarca insan fotoğraf, görüntü veya yazı paylaşıyor. Birçok insan da sadece ''beğendim'' seçeneğini gönül rahatlığıyla tıklayamadığından şikayet ediyor. Kullanıcıların büyük bölümü ''beğendim'' butonunu tıklamanın kişinin gerçek duygusunu yansıtmadığını düşünüyor.

Facebook'taki paylaşımlar her gün 4,5 milyar beğeni alıyor.  

BBC

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.