1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. FACEBOOK'UN EN ÇOK KAZANANI O
FACEBOOK'UN EN ÇOK KAZANANI O

FACEBOOK'UN EN ÇOK KAZANANI O

2012'de de Facebook'un en çok kazananı 845 milyon dolarla şirketin COO'su Sheryl Sandberg oldu.

A+A-

Facebook COO'su (operasyon direktörü)  Sheryl Sandberg 26.2 milyon dolar toplam yıllık ödeme alarak, dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesinin en yüksek kazançlı çalışanı oldu.

Ancak Sandberg'in 2012'de kazandığı Facebook hisselerinden elde ettiği 821 milyon dolar şirketten aldığı ödemeyi gölgede bıraktı.

Toplam geliri 845 milyon dolara ulaşan Sandberg'in görevinden elde ettiği gelirinin 25.6 milyon dolarını şirket hisse primleri, 322 bin dolarını maaşı ve 277 bin dolarını ise aldığı bonus ödemeleri oluşturdu.

2011 yılında da toplam 40 milyon dolar ödeme alarak yine Facebook'un en çok kazananı olan Sandberg'in bu yılki kazancının düşük gelmesinin sebebi ise Facebook hisselerinin geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana çok fazla değer kaybına uğramış olması.

/_np/1022/19991022.jpg

ZUCKERBERG 1.2 MİLYON DOLAR ÖDEME ALDI    

Facebook kurucu ortağı ve CEO'su Mark Zuckerberg’in geçen yıl şirketten elde ettiği geliri yalnızca 1.2 milyon dolar. 2012'de Facebook hisselerinden kazancı ise 2.3 milyar dolar oldu. Ancak kazancına karşılık 1 milyar dolarlık vergi ödemesiyle karşı karşıya kalan Zuckerberg, 2013'te maaşının 1 dolara çekeceğini açıkladı.

HİSSELER REKOR AÇILIŞ YAPMIŞTI

Facebook üç aylık süreç sonunda geçen yılın Mayıs ayında halka arz süreci tamamlanmış, New York Teknoloji Endeksi Nasdaq borsasında işlem görmeye başlamıştı.

426 adet hisse senedi, 38 dolar olarak belirlenen halka arz fiyatının beklentilerin üzerinde çıktı ve hisseler 42 dolardan açılıştı yaptı.

Hisseler bir kaç gün içerisinde yüzde 25 oranında değer kaybederek 34 dolar seviyesinde gerilemişti.

18 dolar seviyesine kadar düşen hisselerin bugünkü değeri ise 27 dolar civarında.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.