1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. FACİAYI PİLOTUN USTALIĞI ÖNLEDİ
FACİAYI PİLOTUN USTALIĞI ÖNLEDİ

FACİAYI PİLOTUN USTALIĞI ÖNLEDİ

Kuşların göçü mevsimsel zamanlarda Atatürk Havalimanı’nda sıkıntılara neden oluyor.

A+A-

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kuşlarla yapılan mücadeleye rağmen uçaklar ve kuşların tehlikeli yakınlaşmaları devam ediyor.Dün de kalkış yapan bir yolcu uçağı pilotunun telsiz konuşmaları ve kuleyi uyarması kayıtlara yansıdı .Pilot kuleyi, "Kalkıştan sonra yaklaşık 500 feette kuş sürüsüyle karşılaştık sola kaçınma yaptık bilginize" diye uyardı.

Uçakların motorlarına giren ya da gövdede çarpma sonucu gerçekleşen çarpmalarda yaklaşık 6 kilogramlık bir kuşun saatte 300 kilometre ile giden uçağa çarpma etkisi 550 kilogramlık kuvvete eşdeğer olduğu biliniyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün yaşanan tehlikeli yakınlaşmada pilotun Hava Trafik Kontrol Kulesi’nde ki kontrolörü uyardı. Görüşmede, Pilot, "Efendim kalkıştan sonra yaklaşık 500 feette kuş sürüsüyle karşılaştık sola kaçınma yaptık bilginize" derken kule görevlileri de pilota "Kule tamam efendim ikaz edeceğim" diye karşılık verdi.

Havalimanında kuşlarla mücadele için 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne kuş davranışları hakkında bir harita hazırlatırken İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kuşlarla mücadele siren çalarak veya tüfekle havaya ateş açıp ses çıkarmak suretiyle devam ediliyor.

Kaynak:DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.