1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FAİZ MAĞDURU VATANDAŞ İSYAN ETTİ
FAİZ MAĞDURU VATANDAŞ İSYAN ETTİ

FAİZ MAĞDURU VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Ödenmemiş 70 TL’lik telefon faturası karşısına 620 TL olarak çıktı

A+A-

FAİZ MAĞDURU VATANDAŞ İSYAN ETTİ

70 TL 620 TL OLDU: Ödenmemiş 70 TL’lik telefon faturası bir yıl sonra karşısına 620 TL olarak çıktı. Mahkeme masrafı ile birlikte borcu 680 TL’ye yükselen vatandaş, kurum ve kuruluşların faiz sistemini “Acımasız” olarak niteledi. İsyan etti

 

Akçay köyünde ikamet eden Cemal Cengiz, geçmişten kalan ödenmemiş 70 TL’lik telefon faturasının bir yılda 620 TL’ye çıktığını belirterek “Bu nasıl faiz, nasıl uygulama” diye isyan etti.

Asıl mesleği marangozluk olan Cemal Cengiz, “Boyacılık, inşaat işçiliği dahil günü birlik ne iş bulursam çalışıyorum. Geçinmekte bile güçlük çekerken faizi ve mahkeme masrafları ile birlikte 70 TL’den 680 TL olan faturayı ben nasıl ödeyeceğim” diye sitem etti.

Cengiz, ağzını açtı gözünü yumdu: “Geçmişten ödenmemiş 70 TL’lik telefon faturam faizi ile birlikte 2 ay önce 520 TL borç olarak karşıma çıktı. Borcumu ödemediğim için dava edilmişim. Güzelyurt Mahkemesi’nde önceki gün yargıç karşısına çıktım ve 60 TL de mahkeme masrafı olmak üzere benim fatura 680 TL’ye çıktı. Durumumu izah etmeme rağmen, mahkeme beni, ayda 100 TL taksite bağladı. Ben gün bulup gün yiyen biriyim. Aylık 100 TL bile benim için büyük bir miktar” dedi.

Cengiz, “Devlet yetkililerine sesleniyorum. Kimse borcundan kaçmıyor. En azından ben kaçmam ama faizler konusunda daha uygun ve ödenebilir miktarlar belirlenmelidir. Ülkede faiz mağduru onlarca kişi ya yuvasından oldu ya da canından. Paramız yok diye biz de mi canımızdan yuvamızdan olalım” diye sitem etti.

Havadis

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.