1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ”
“FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ”

“FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ”

“FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ”

A+A-

Gazimağusa Belediyesi’nin, "kadının yaşamın her alanına daha yoğun bir katılım gösterebilmesi" hedefiyle düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı çerçevesinde bugün “Farkındalık Yürüyüşü” ve “MGA Bizim Atölye Sergisi” gerçekleştirildi.

Belediye’den yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ve DP-UG Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğu’nun kadınlarla birlikte ön saflarda yürüdüğü “Farkındalık Yürüyüşü”  çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımıyla saat 12:00’de DAÜ Çemberi’nden başlayarak MGA Tesisi’ne kadar yapıldı ve yoğun bir katılımla gerçekleşti. Yürüyüşün ardından saat 13:00’da belediye bünyesinde faaliyet gösteren MGA Bizim Atölye’nin sergisi ve kokteyli yapıldı.

DAÜ Öğrenci İnisiyatifli Kadınlar, Gazimağusa Alevi Kültür Derneği, Royal Atlı Spor Kulübü, Mağusa Anadolu İdman Yurdu gibi sivil toplum örgütleri yürüyüşte taşıdıkları “Dünya emekçi kadınlar günü kutlu olsun”, “Şiddete hayır”, “Farklı değiliz, farkındayız”, “Yaşasın 8 Mart”, “Başka canlar ölmesin! Özgecan”, “Haklarımızla varız” gibi pankartlarla kadın haklarına ve kadınlara yönelik şiddete dikkat çektiler.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, MGA Bizim Atölye Sergisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde dikkat çekilmesi ve farkındalık yaratılması için yapılan etkinliklerin artarak devam ettiğini, ancak kadınlara uygulanan şiddet darp, taciz gibi davranışların aşağıya çekilemediğini, bu özel günde sadece mesajlar yayınlayarak istenen noktaya gelinemeyeceğini söyledi.

8 Mart’ta Kadınlar Gününü kutlamanın yetmediğini; kadınların bu tür davranışlara maruz kalmaması için hem devlete hem belediyelere görev düştüğünü; 1 yıl içinde 250 kadının darpla ilgili polise başvurduğunu, bunu paylaşmaktan rahatsız olduğunu ancak durumun bu olduğunu kaydeden Arter, kadınları korumada erkeklere de görevler düştüğünü, analık gibi kutsal bir görev yapan kadınlara erkeklerin sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

MGA Bizim Atölye çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Meltem Yapıcıoğlu, kadınların bir araya gelerek hem öğrendiklerini hem dostluklar kurduğunu ifade ederek, kadınların ürettikleriyle var olmanın mutluluğunu yaşadığını, Gazimağusa Belediyesi’nin Perşembe Pazarı’nda kendilerine verdiği stantta satış yaptıklarını anlatarak,  tüm kadınları kurslarını ziyaret etmeye çağırdı.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.