1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FARKLI YÖNTEMLERİ DENEMEYECEĞİMİZ ANLAMINA GELMEZ!
FARKLI YÖNTEMLERİ DENEMEYECEĞİMİZ ANLAMINA GELMEZ!

FARKLI YÖNTEMLERİ DENEMEYECEĞİMİZ ANLAMINA GELMEZ!

Bir kez daha... Sorunları diyalog yoluyla çözmek ilk seçeneğimizdir ancak....!

A+A-

 

“SORUNLARI DİYALOG YOLUYLA ÇÖZMEK İLK SEÇENEĞİMİZDİR. ANCAK BU, FARKLI YÖNTEMLERİ DENEMEYECEĞİMİZ ANLAMINA GELMEMEKTEDİR”

Basın-Sen Başkanı Kemal Darbaz, bir kez daha, basın emekçilerinin çalışma yaşamından kaynaklı haklarının verilmesi yönünde çağrıda bulunarak, “Sorunları diyalog yoluyla çözmek ilk seçeneğimizdir. Ancak bu, farklı yöntemleri denemeyeceğimiz anlamına gelmemektedir” dedi

Darbaz yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır Basın-Sen tarafından yapılan tüm uyarılara ve ilgili Bakanlık tarafından gerçekleştirilen denetimlere, raporlara rağmen, birtakım basın yayın kuruluşları tarafından yasalara aykırı tutum, davranış ve uygulamaların devam ettiğini belirtti.

Darbaz, “sahibi ve/veya yöneticisi oldukları basın kuruluşlarında her gün adaletten, ahlaktan, yasalardan, hukuktan dem vuranların, yazdıkları yazılarla, birçok sektörde emekçilerin karşı karşıya kaldıkları olumsuzlukları dile getirenlerin, kendi çalışanlarına karşı yaptıkları yasa dışı, insanlık dışı uygulamaların utanç kaynağı olduğunu” savundu.

“Bir yandan yasalarda noksanlıkların bulunduğu, yapılması gereken yasalar olduğu birçok kesim tarafından dile getirilirken, öte yandan var olan yasaların uygulanmaması, yasaları uygulatmak için mahkemelere başvurmak zorunda kalışımız, bu uğurda binlerce lira harcamamız, yaşadığımız en büyük traji komik gerçekliktir” diye konuşan Darbaz, birtakım basın yayın kuruluşlarında, yasalara aykırı bir biçimde emekçi çalıştırıldığını yineledi.

Çalışanların yatırımlarının ya yapılmamakta ve/veya eksik yapıldığını söyleyen Darbaz, “Maaşlar yasanın öngördüğü bir biçimde yapılmamakta, saçma sapan nedenlerle maaş kesintisine gidilmekte, çalışanlar sürekli alacaklı konumda tutularak, en doğal hakları olan maaş alacakları, çalışana karşı bir silah gibi kullanılmaktadır” dedi.

Darbaz, bu dile getirdiklerinin yaşanan olumsuzlukların yalnızca bir bölümü olduğunu belirterek, her biri mobbingin farklı bir versiyonu olan bu gerçekler karşısında, ilgili bakanlığın yetersiz kaldığını söyledi.

Çalışma yaşamının yasalara bağlı olarak sürdürülmesini sağlamakla görevli Bakanlığın uyarılar sonrasında, dönem dönem yaptığı denetimleri sıklaştırması ve emek hırsızlığı yapanlara karşı mutlaka etkin bir mücadele vermesi gerektiğini belirten Darbaz, “Sendikamıza her gün için çalışma yaşamıyla alakalı birçok ihbar gelmektedir. Alanımızda yaşanan birçok yasa dışılıktan, olumsuzluktan haberdarız. Sendikamıza aktarılan birtakım olumsuzlukları giderebiliyorken, bizleri aşan konuları, ilgili bakanlığın çözmesi/gidermesi gerekmektedir” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.