1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “FAŞİST VE IRKÇI ÖRGÜTLENME MODELLERİNE İZİN VERİLMEMELİ”
“FAŞİST VE IRKÇI ÖRGÜTLENME MODELLERİNE İZİN VERİLMEMELİ”

“FAŞİST VE IRKÇI ÖRGÜTLENME MODELLERİNE İZİN VERİLMEMELİ”

Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) dün yaşanan şiddet olayları kabul edilemez;

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, ülkede “faşist ve ırkçı” örgütlenme modellerine izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Yaptığı yazılı açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) dün yaşanan şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu dile getiren Harmancı, gerekli önlemlerin alınmaması halinde, bu tür şiddet olaylarının devam edeceğini belirtti.

Harmancı, TDP olarak her fikrin özgür bir ortamda tartışılarak, karşıtlıkların şiddette başvurmadan ifade edilmesine inandıklarını, üniversitelerin de buna uygun şekilde, şiddet yerine, fikirlerin tartışıldığı bir yer olarak gelişmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Birçok şiddet olayına rağmen ülkücü gruba karşı bir tolerans gösterildiğini, bunun da bu grubu cesaretlendirdiğini iddia eden Harmancı,  ülkedeki “faşist ve ırkçı” örgütlenme modellerine izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.
  
“ORTADA BİR ACİZLİK VAR”

“Ülkü Ocakları ve Kürt öğrenci grupları” arasında sürekli şiddet olayları yaşandığını, hatta bu nedenle bazı üniversitelerin bir süredir bahar şenliği düzenlemediğini savunan Harmancı, “Bu durum iktidar sahiplerinin acizliği ve ülkücü gruplara karşı uygulanan korumacı tavırla doğrudan alakalıdır” ifadelerini kullandı.

Harmancı şöyle devam etti:

“Ülkü Ocakları, yıllardan beridir süregelen anlayış çerçevesinde gerek kolluk güçleri, gerekse de siyasi otorite tarafından ayrıcalıklı bir grup olarak görülüyor. Ülkenin birçok noktasında örgütlü bulunan bu grupların şiddet eğilimleri bilinmesine rağmen, ülkemizin en üst makamları, son olarak da Meclis Başkanı tarafından kabul edilmeleri, bu grupları daha da cesaretlendiriyor.

Adanın Güneyi’nde bulunan ırkçı ve faşist grupların müdailinin adamızın Kuzeyi’nde ülkü ocakları olduğu gerçeğini görmezden gelmek ve bu grupların statüsünü sağlamlaştırmaya çalışmak kabul edilemezdir. Bu ülkede faşist ve ırkçı örgütlenme modellerine izin verilmemelidir.”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’a çağrıda bulunan TDP Genel Sekreteri Harmancı, “Sizler de milletvekillerinizin bazıları gibi Ülkü Ocaklarını şiddet eğilimli görüyor musunuz?” diye sorarak eğer böyleyse üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini istedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.