1. HABERLER

  2. SPOR

  3. FATİH TERİM, MOURINHO VE TRANSFER AÇIKLAMASI
FATİH TERİM, MOURINHO VE TRANSFER AÇIKLAMASI

FATİH TERİM, MOURINHO VE TRANSFER AÇIKLAMASI

Galatasaray'ın Holladalı yıldızı Wesley Sneijder, Fatih Terim, Mourinho ve transfer hakkında açıklamalarda bulundu.

A+A-

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Lig TV'nin sorularını yanıtlıyor.

İlk olarak Karabükspor maçında attığı golleri değerlendirerek sözlerine başlayan Sneijder, "Herkese bir kez daha gösterebildim ki; Wesley Sneijder gol atabiliyor. Gol attığınız anlar çok özel anlar. Ama bir orta saha oyuncusu olarak asistlerim daha önemli yer tutabiliyor. Karabükspor maçı bizim için önemliydi. Milli takım dönüşleri sıkıntılı olabiliyor. Buna rağmen çıktık önemli bir üç puan aldık. Ama üç puanın benim gollerimle gelmesi benim için önemliydi. Milli takımla da gol attım. Buraya geldiğim zaman arkadaşlarıma üzgün olduğumu söyledim. Fatih Terim için de üzgün olduğumu söyledim. Türkiye'nin dünya kupasına gidememesine çok üzüldüm" dedi.

MİLLİ TAKIMA ATTIĞI GOL SONRASI NEDEN SEVİNMEDİ?

Hollanda adına attığı golden sonra neden sevinmediği sorusuna Sneijder, "Yaşadığım ülkeye saygımdan dolayı kutlama yapmadım. Takım arkadaşlarım ve eski teknik adamım için sevinmedim. Doğru yaptığımı düşünüyorum. Keşke son maçta 3 gol atsaydım da Milli Takım'a atmasaydım" yanıtını verdi.

TERİM İLE ARASINDA SORUN VAR MI?

Fatih Terim ile arasında sorun olduğu spekülasyonlarıyla ilgili ise Hollandalı oyuncu şöyle konuştu, "Beni kulüpte tanıyan herkes bilir ki; Fatih Terim ile aramda hiçbir şey yaşanmadı. Saha içinde değil saha dışında da konuşurduk. Milli takımda aldığı iyi sonuçlardan sonra onu ilk kutlayan bendi. Aramızda iyi bir diyalog vardı. Aramda en ufak bir problem yoktu. Fatih Terim'e her zaman saygılıydım ve çok sevdiğim bir hocaydı. Milli maçtan sonra da onunla kısa bir görüşme yaptık."

Manicin'nin gelişiyle ilgili olarak ise Sneijder, "Her hoca birbirinden farklı. Fatih hocanın da farklı yönleri vardı Mancini'nin de var. Ama biz futbolcular olarak çalışmalara devam etmeliyiz. Mancini daha önce şampiyonluklar yaşamış bir isim ve umarım bizimle de Galatasaray'da başarılar yaşar" ifadelerini kullandı.

Sezon öncesi kampın yıldızı olmasına karşın sezona iyi başlayamamasının sorulması üzerine ise Sneijder, "Olumlu ve pozitif bir kamp geçirdik. Ama daha sonra bireysel performansımın düştüğünü düşünmüyorum. Şanssız maçlar oynadık. Burada atılan gol ve yapılan asiste çok önem veriliyor. Bunlar da olmayınca bireysel performansınız düşük diye düşünülüyor. Karabük maçında çektiğim şut biraz daha üstten gitseydi belki de gol olmayacaktı. Bazen şans faktörü önemli" diye konuştu.

CHELSEA'YE GİDECEK Mİ?

Performansının artmasından sonra Chelsea'ye gideceği yönündeki haberlerle ilgili olarak ise Sneijder şöyle kullandı, "Mourinho geçen sezon da Real Madrid'deydi ve  o zamanda da bu tür haberler çıkmıştı. Şimdi de çıkıyor. Ama oynadığım kulüpler için yüzde yüzümü vermeye çalışıyorum. Burayı ailem ve ben çok seviyorum. Ayrılmak gibi bir düşüncem yok. Ara transfer döneminde yine ismim Chelsea'yle anılacak ama Galatasaray'da çok mutluyum ve burada kalmak istiyorum."

Takımda serbest vuruş kullanan oyuncu sayısının fazla olduğunun hatırlatılması üzerine Hollandalı oyuncu, "Serbest vuruş atabilecek çok oyuncumuz var. Ancak geldiğimizden beri hatırladığım kadarıyla geldiğimden bu yana serbest vuruş golümüz yok. Ancak maç öncesi serbest vuruşu kimin atacağı belirlenmeli. Maç içerisinde bu sorun olabilir" ifadelerini kullandı.

Kopenhag ile oynanacak Şampiyonlar Ligi grup maçıyla ilgili olarak ise Sneijder, "Çarşamba günü bizi çok önemli bir maç bekliyor. Şimdiye kadar bir puan aldık ve daha çok puana ihtiyacımız var. Real Madrid ve Juventus gibi güçle rakiplerimiz var; ancak Kopenhag'ı es geçmemek lazım. Daha önce Ajax'ta oynarken Kopenhag deplasmanına gittik ve çok zorlu bir deplasman" diye konuştu.

2014 Dünya Kupası finalleriyle ilgili olarak da Sneijder, "Çok önemli ve büyük bir turnuva. Kariyerimde 6. turnuva olacak. Orada 30 yaşıma basmış olacağım. Belki de benim son turnuvam olacaktır. Onun için başarılı olmak istiyorum. Brezilya futbol ülkesi ve hem kendim için hem de Hollanda için güzel bir turnuva olur" diyerek sözlerini bitirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.