1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. FAZLASI KALBE VE BEYNE ZARAR VERİYOR
FAZLASI KALBE VE BEYNE ZARAR VERİYOR

FAZLASI KALBE VE BEYNE ZARAR VERİYOR

Gargaranın fazlası kalbe ve beyne zarar veriyor

A+A-

Ağız bakımı için kullanılan gargaraların fazlasının, kalp krizi ve beyin damarları hastalıkları riskini artırabileceği belirlendi.

İngiltere'de yapılan araştırma, bu ürünlerin ölçülü ve doktora danışılarak kullanılması gerektiğini, aksi halde damarları koruyan iyi bakterilerin de yok olabileceğini gösterdi. Araştırmacılar, ağız bakım ürünlerindeki antiseptik maddenin iyi ve kötü bakterileri ayırmadan hepsini yok ettiğini belirtti. Bu ürünlerin ayrıca damar sağlığı için gerekli mikropları da yok ettiği vurgulandı.

Londra'daki Queen Mary Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması ayrıca, yüzde 0,2 antiseptik klorheksidin maddesi içeren gargaraları kullananların tansiyonunun daha yüksek, kalp krizi ya da beyin damarları hastalıklarından ölüm riskinin daha fazla olduğunu gösterdi.

Araştırmaya imza atanlardan Amrita Ahluwalia, bu maddeyi içermeyen ürünlerin tercih edilmesini önererek, klorheksidinin çürük tedavisi gibi işlemlerden sonra doktor tarafından kullanılması gerektiğini, düzenli kullanım için bu maddeyi içeren ürünlerin uygun olmadığını vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.