1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FECİ CİNAYETİN UCU KUZEY KIBRIS’A ÇIKTI!
FECİ CİNAYETİN UCU KUZEY KIBRIS’A ÇIKTI!

FECİ CİNAYETİN UCU KUZEY KIBRIS’A ÇIKTI!

Feci cinayetin ucu Kuzey Kıbrıs’a çıktı!

A+A-

CİNAYET BULGARİSTAN’DA: Bulgaristan’da öldürülen Rus anne-oğlun katil zanlısı, uzun yıllardır KKTC’de yaşayan Bulgaristan vatandaşı German Kostin tutuklandı. Kostin, uzun süredir KKTC’de emlak işleriyle uğraşıyordu

BİRLİKTE GİTTİLER: Bir süre önce adaya gelen 34 yaşındaki Anna Leontiyeva, Edremit’te ev almış, 4 yaşındaki oğlu Nikita Leontiyeva ile birlikte yaşıyordu. Anna Leontiyeva, mart ayında Kostin ile birlikte “iş amaçlı” Bulgaristan’a seyahat etmişti

Bulgaristan’da öldürülen Rus anne-oğlun katil zanlısı, uzun yıllardır KKTC’de yaşayan Bulgaristan vatandaşı German Kostin tutuklandı. Kostin, uzun süredir KKTC’de emlak işleriyle uğraşıyordu. Halen eşi ve çocukları Edremit’te yaşayan Kostin, şu anda Bulgaristan’da tutuklu bulunuyor.
Öldürülen Rus kadın ve oğlu üzerinde yapılan araştırmanın ardından, Kostin’e ait DNA izlerine rastlandığı ve Kostin’in de bu nedenle “zanlı” sıfatı ile üç aydır arandığı belirtildi.
Bir süre önce adaya gelen Rus ekonomist 34 yaşındaki Anna Leontiyeva, Edremit’te ev almış, 4 yaşındaki oğlu Nikita Leontiyeva ile birlikte yaşıyordu. Anna Leontiyeva ve oğlunun parçalanmış cesetleri, mart ayı başında Bulgaristan'ın Primorsko kentinde bulundu.
Bulgar vatandaşı Kostin ile birlikte Bulgaristan’a birlikte seyahat eden Anna Leontiyeva’nın öldürülmesinin ardından, uzun süredir aranan zanlı Kostin’in KKTC’de üç ay gizlendiği ortaya çıktı.


İş ilişkileri vardı
Leontiyeva’nın, evini German Kostin aracılığı ile aldığı, halen evi ve arabasının da Kostin’in ailesi üzerinde olduğu öğrenildi.
Mart ayında, Leontiyeva ve Kostin, birlikte Bulgaristan’a gitmişler, ardından da Kostin yeniden Kuzey Kıbrıs’a dönmüştü.
Bulgaristan’da yayın yapan Komsomolskaya Pravda (KP) isimli gazete, cinayet zanlısı German Kostin ile görüştü.


“120 bin sterlin için…”
Komsomolskaya Pravda isimli gazeteye konuşan Kostin, halen ortada kayıp 120 bin sterlin olduğunu belirterek, Leontiyeva’nın ve oğlunun bu para yüzünden öldürülmüş olabileceğini iddia etti.
Kendisinin suçsuz olduğunu ifade eden Kostin, “Beni Bulgaristan ya da Rusya’da istediğiniz gibi yargılayabilirsiniz. Ben suçsuzum” mesajı verdi.


“Türk subay” iması
Kostin, gazeteye verdiği mülakatta, Rus Leontiyeva’nın, “Türk bir subayla sevgili” olduğunu iddia ederek, “Cinayeti bu Türk subay işlemiş olabilir” iddiasında bulundu.
Havadis, yaptığı araştırmada, Kostin’in eşi ve iki kızının şu anda Edremit’te yaşadığı ve hatta Leontiyeva’ya ait aracı kullandığı öğrenildi.


Birlikte gitti, yalnız döndü
Kostin ve Leontiyeva’nın birlikte emlak işleri de yaptığı öğrenilirken, Bulgaristan seyahatine de birlikte çıktıkları belirtildi.
Leontiyeva ve 4 yaşındaki oğlunun parçalanmış cesetleri Bulgaristan’da bulundu. Yapılan araştırmada, Kostin zanlı olarak aranmaya başlandı.
3 ay Kuzey Kıbrıs’ta kalan Kostin, geçtiğimiz günlerde İstanbul üzerinden Sofya’ya gitti. Kostin, Ercan- İstanbul aktarmalı Sofya’ya ulaşırken, önce İstanbul’da tutuklandığı, burada Rus savcılar tarafından online sorgulandığı ortaya çıktı.


Şu anda tutuklu
KKTC’deki izin süresinin dolmasının ardından İstanbul’a giden Kostin, burada tutuklandı. Olay, şu anda Girne ve bölgesinde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.
Kostin’in emlak işleriyle uğraştığı ve birçok Rus vatandaşı ile yakın ilişki kurduğu öğrenildi. Kostin’in Bulgaristan’da suçlamaları reddetmesi ve suçlu olarak bir Türk subayını göstermesinin ardından, olayın nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

Havadis


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.