1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FECİ KAZANIN DAVASI BAŞLADI
FECİ KAZANIN DAVASI BAŞLADI

FECİ KAZANIN DAVASI BAŞLADI

Asya Rıvdanoğlu’na çarparak başının gövdesinden ayrılıp ölmesine neden olan sürücü Aliz Aziz Zenginses yargılanmaya başlandı

A+A-

Asya Rıvdanoğlu’na çarparak başının gövdesinden ayrılıp ölmesine neden olan sürücü Aliz Aziz Zenginses yargılanmaya başlandı

Lefkoşa Metehan bölgesinde 31 Ağustos 2014 tarihinde yaya olarak yolu geçmeye çalışan 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’na çarparak ölümüne neden olan Aliz Aziz Zenginses hakkındaki yargı süreci başladı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde başlayan ön duruşmaların dünkü oturumunda sanık Zenginses yargılanacağı davalardan itham edildikten sonra davanın ile tanığı dinlendi. İddia makamı ilk tanık olarak kazayı soruşturan Lefkoşa Polis Müdürlüğü Trafik Şube’de görevli polis Çavuşu Faris Eserbaş tanık kürsüsüne çıkardı.

İLK DURUŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Lefkoşa Polis Müdürlüğü Trafik Şube’de görevli polis Çavuşu Faris Eserbaş ilk tanık olarak mahkemeye dinletildi. Kaza günü ve sonrasındaki gelişmeleri aktaran Eserbaş, 31 Ağustos 2014 tarihinde Kemal Şemirler caddesi üzerinde meçhul plakası ve sürücü olan bir aracın dikkatsizce batı istikametine doğru aracını kullanarak bu esnada yaya olarak yolu geçmeye çalışan Asya Rıdvanoğlu’na çarpıp başının gövdesinden ayrılarak ölmesine neden olduğunu vurguladı. Eserbaş, alınan bilgi üzerine kaza mahalline gittiklerini, araç sürücüsü Ali Aziz Zenginses ile araçta yolu olarak bulunan bir kadın şahsın olay mahalline 500 metre ilerde aracı kontrol eder bir vaziyette tespit ettiklerini anlattı. Eserbaş, aracın yanına gidildiğinde ön kısmının hasar görmüş olduğunu, üzerine taze kan ve saçlar bulunduğunu aktardı.

ASYA 83 ZENGİNSES 110 PROMİL ALKOLLÜYDÜ

Sanık Zenginses’in kaza mahalline götürüldüğünü belirten Eserbaş, sanığa kazanın nasıl olduğuna dair soru sorduğunu, sanık Zenginses’in, “Bir şeye çarptım ama neye çarptığımı görmedim. Hiçbir şey görmedim” dediğini anlattı. Sanığı daha sonra trafik şubesine götürdüklerini, alkol testine tabi tuttuklarını kaydeden Eserbaş, sanığın 110 promil alkollü olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Eserbaş, sanığın daha sonra göz kontrolüne gönderildiğini, sağ gözünün kanserden dolayı ameliyat edilip protez takıldığına dair doktor raporu temin ettiklerini söyledi. Eserbaş, Asya Rıdvanoğlu’ndan da kan örnekleri aldıklarını, otopsiden sonra cenazeyi ailesine teslim ettiklerini ifade ederek, Rıdvanoğlu’nun kan örneklerinde ise 83 promil alkol tespit edildiğini ifade etti. Eserbaş, kazaya dair soruşturma yaptıklarını, görgü tanıklarının ve uzman kişilerin ifadelerini aldıklarını da söyledi.

49 EMARE SUNULDU

Tanığın ifadesi ile birlikte iddia makamı, sanığın gönüllü ifadesi, sanığın sağlık durumu ve göz kontrolü ile ilgili raporları, uzmanların ve görgü tanıklarının ifadeleri, olay yerine ait kroki ile fotoğrafları, kamera kayıtları olmak üzere toplam 49 emareyi mahkemeye sundu. Tanığın dinlenmesi ve emarelerin sunulmasının ardından duruşma devam edilmek üzere bugüne ertelendi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.