1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FEDERAL ÇETE!
FEDERAL ÇETE!

FEDERAL ÇETE!

Rum meslektaşından aldığı sahte 256 bin Euro’yu kuzeyde piyasaya sürmeye çalışan Hasan Güloğlu cezaevine gönderildi

A+A-
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz yıl aracında 50 Euro’luk banknotlardan oluşan 5 bin 132 adet yani 256 bin 600 Euro değerinde sahte para ele geçirilen Hasan Güloğlu dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak 4 yıl süre ile hapse gönderildi.
 
Kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti üyelerinden Yargıç Mesut Mesutoğlu, İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi. Sanık Hasan Güloğlu’nun Güney Kıbrıs’tan, Kıbrıslı Rum bir şahıstan 256 bin 600 Euro değerinde 5 bin 132 adet sahte banknot aldığını söyleyen Mesutoğlu, Gazimağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin aldığı ihbarı değerlendirerek konu sahte banknotları sanığın aracının bagajında bulduklarını söyledi. 
 
Konu suç için yasa koyucunun 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü belirten Mesutoğlu, bununda suçun ciddiyetini ve vahametini ortaya koyduğunu ifade etti. Bu tür suçların ülke ekonomisine ve ticaret hayatına ciddi şekilde zarar verdiğini anlatan Mesutoğlu, konu suçların toplumda tedirginlik, huzursuzluk ve güvensizlik yarattığını söyledi.
 
Birçok kişi mağdur olacaktı
Sanığın Rum şahıstan sahte paraları alarak, bile bile suça dahil olduğunu belirten Mesutoğlu, polisin ihbar almaması durumunda külliyatlı miktarda olan sahte banknotların piyasaya sürülmüş olacağını ve bir çok kişinin mağdur duruma düşmüş olacağını ifade etti. Bu durumun da ülkemizin ticari hayatını büyük oranda zarara uğratacağını anlatan Mesutoğlu, devlet için ciddi bir tehdit olan bu tür suçlara uzun süreli hapislik cezaları verilmesinin daha uygun ve adil olacağı kanaatine vardıklarını söyledi. Sanığın suçunu kabul ederek adaletin tecellisine erken katkı koymasını ve sabıkasız olmasını da sanık lehine değerlendirdiklerini belirten Mesutoğlu, sanık Hasan Güloğlu’nu 4 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.