1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'FEDERASYON' GELECEK YILDAN İTİBAREN LİSELİLERİN YENİ DERSİ
'FEDERASYON' GELECEK YILDAN İTİBAREN LİSELİLERİN YENİ DERSİ

'FEDERASYON' GELECEK YILDAN İTİBAREN LİSELİLERİN YENİ DERSİ

Gelecek yıldan itibaren liselerde

A+A-

 

Dünyadaki birçok yönetim şekli, federasyon sistemine ağırlık verilerek, Güney Kıbrıs’taki liselerde yer alan bazı dersler çerçevesinde öğretilmeye başlanacak.

Simerini: “Federasyon Kültürü Sıralarda Başlayacak – Federasyon Okullu Oluyor” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, Kıbrıs sorununun çözümünde temel alınması öngörülen yönetim sistemi olan federasyonun gelecek yıldan itibaren Güney Kıbrıs’taki liselerde öğretilmeye başlanacağını yazdı.

Gazete, Rum Eğitim Bakanı Kostas Kadis’in hazırladığı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de onayını alan proje çerçevesinde bu yıldan itibaren liselerde yer alan “Vatandaş Eğitimi” ve “Siyasal İktisat” derslerinde, tüm dünyada mevcut yönetim biçimlerinin öğretileceğini ve özellikle federasyona ağırlık verileceğini yazdı.

Rum Eğitim Bakanı Kadis gazeteye yaptığı açıklamada, amacın öğrencilerin federasyon kavramıyla tanışmaları olduğunu ve ilgili değişikliğin hali hazırda yeni analitik programa eklendiğini ifade etti.

Kadis, bu uygulamanın, gençlerin, her vatandaşın günlük hayatında olması gereken terimlerle uyum sağlamalarının amaçladığını vurguladı.

Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de, “öğrencilerin fazla ayrıntılı olmayan, genel bir siyasi bilgilendirme edinmelerin, Kıbrıs sorununun çözümünde arzulanan şekil olan federasyon kültürü yaratılmasında faydalı olacağı düşüncesiyle derslere onay verdiğini” yazdı.

Gazete ayrıca, bu girişimin bir bölümünün de DİSİ Eğitim Komiseri Nikos Tornaridis’e ait olduğunu belirtirken Tornaridis ise konuya ilişkin açıklamasında “kırk yıl geçmesine karşın, gençlerin büyük bölümünün federasyonun ne olduğu ve nerelerde geçerli olduğunu bilmemelerinin doğru olmadığını” ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.