1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FELAKETE DAVETİYE
FELAKETE DAVETİYE

FELAKETE DAVETİYE

Felakete davetiye

A+A-

Duyarsız kişiler tarafından boş arazilere ve dere yataklarına dökülen molozlar, Hamitköy bölgesini çöplüğe döndürdü

Pelin YÜKSELAY
Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan çevre kirliliği azalacağı yerde her geçen gün daha da artıyor. Başkent Lefkoşa’da son dönemlerde inşaat patlaması yaşanan Hamitköy ve Dumlupınar’da bilinçsiz vatandaşların boş arazilere, yol kenarlarına rastgele attığı çöpler, evsel atıklar ve molozlar sayesinde çöplüğe döndü.
Atıklar, kötü görüntüler oluşturmanın yanında büyük tehlike saçıyor. Özellikle dere yatağına doğru dökülen çöpler, önümüzün kış mevsiminin de yaklaşması nedeniyle büyük sorun oluşturuyor. Altyapı eksikliği olan ülkemizde bir de dere yataklarının çöplerle doldurulması, büyük felaketlere adeta davetiye çıkarıyor.
Vatandaşlar araçlarını kullanırken kafalarını çevirdiklerinde yol kenarlarında çöp yığınlarıyla karşılaşıyor. Aynı zamanda çoğu vatandaş bölgede kapı pencere açamıyor. Bölge sakinleri de durumdan şikâyetçi olduklarını dile getirdi.
Güngör Çöplüğü ’nün uzakta olmadığını kaydeden vatandaşlar, yine bu ülkede yaşayan, bu ülkenin insanı olan kişilerin neden bu şekilde çevreyi kirlettiğine anlam veremediklerini söylüyor. Bunun yanında belediyenin bu kirliliğe dur demek için neyi beklediğini de soran vatandaşlar, ‘temizlemeyen de en az kirleten kadar suçludur’ değerlendirmesinde bulundu.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.