1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FELAKETİ YENİDEN YAŞAMAK İSTEMİYORUZ!
FELAKETİ YENİDEN YAŞAMAK İSTEMİYORUZ!

FELAKETİ YENİDEN YAŞAMAK İSTEMİYORUZ!

128 kilometre uzunluğundaki Kanlıdere kamış ve sazlıkların işgalinde; vatandaşlar tedirgin

A+A-

Lefkoşa’da sel baskınlarına neden olan 128 kilometre uzunluğundaki Kanlıdere’nin içinde biten kamış ve sazlıklar bölge sakinlerini tedirgin ediyor.

Altyapı eksikliklerinden dolayı iki saat yağan yağmurun dahi sel baskını yaşanmasına yettiği ülkemizde, dere içinde çıkan ve boyları iki metreyi aşan kamış ve sazlıklar başkent halkının huzurunu kaçırdı.

Daha önce yaşanan sel baskınları nedeniyle büyük maddi zarara uğrayan özellikle Taşkınköy, Göçmenköy, Organize Sanayi Bölgesi sakinleri, Lefkoşa Türk Belediyesi’ni göreve çağırdı.

Geçtiğimiz yılın son haftasında, Düzova, Kalavaç, Yeniceköy, Çukurova, Serdarlı, Turunçlu ve Ulukışla’da etkili olan sağanak yağmurun ardından derenin de taşması sonucu yaşanan sel baskınlarını anımsatan Lefkoşalılar, “Yeniden sel felaketi yaşamak istemiyoruz” dedi.

Lefkoşa sakinleri, altyapı sorunlarının giderilmesi ve Kanlıdere’nin düzenli olarak temizlenmesi gerektiğine işaret etti.

 Islah çalışması yapılacak

Lefkoşa Türk Belediyesi Çevre İlaçlama ve Mezbaha Şube Amiri Dr. Veteriner Erkut Özgöray, derelerin bakım ve benzeri çöp dışındaki idaresinin Su İşleri Dairesi’ne ait olduğunu belirtti.

Su İşleri Dairesi’nin derenin ıslahı için ihaleye çıktığını söyleyen Özgöray, şubat ayının ilk haftası derenin ıslahına başlanacağını kaydetti.

Merkez Kaymakamı Salih Gökpınar, Su İşleri Dairesi’nin derenin ıslahı için iki ayrı ihaleye çıktığını ve ihalenin sonuçlandığını açıkladı.

Gökpınar, kaymakamlık olarak kendilerinin de Kanlıdere’nin ıslahı ile ilgili çalışması olduğunu ancak bütçe kaynaklı bir sorun nedeniyle ertelendiğini belirtti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.