1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FELLAHOĞLU: “ESNAFIMIZ İÇİN EŞİT STANDARTLAR GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”
FELLAHOĞLU: “ESNAFIMIZ İÇİN EŞİT STANDARTLAR GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

FELLAHOĞLU: “ESNAFIMIZ İÇİN EŞİT STANDARTLAR GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) esnafa yönelik işbirliği ve açılımlar yapma kararı aldı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) esnafa yönelik işbirliği ve açılımlar yapma kararı aldı.

KTEZO’da gerçekleşen toplantıda bir araya gelen LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ile KTEZO Başkanı Hürrem Tulga, toplantı sonrası esnafa yönelik yapılan ortak çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

LTB Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, KTEZO Başkanı Hürrem Tulga, görüşmede yaptığı konuşmada, LTB Başkanı Fellahoğlu’nun ziyaretinin, birlikte yürüttükleri işlere ve işbirliğine verilen önemin bir göstergesi olduğunu belirtti ve ziyaretin, bu işbirliğinin bir nevi tescili olduğunu kaydetti.

Toplantıda, hem esnafa yönelik açılımların hem de işbirliğinin nasıl ileriye götürülebileceği konularının görüşüleceğini ifade eden Tulga, LTB ile kurumsal bir işbirliği başlattıklarını ve bu işbirliğinin esnafa fayda getirdiğini düşündüklerini vurguladı.

Tadilatı yapılacak olan Belediyeler Yasası’nda esnafla bağlantılı konuları da konuşacaklarını dile getiren Tulga, eski uygulamanın kayıt dışılığı teşvik ettiğini savunarak, yeni düzenleme ile Lefkoşa’da işyeri açmanın artık paraya değil kurallar ve standartlara bağlı olacağını kaydetti.

FELLAHOĞLU

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu da, yeni dönemde STÖ’ler ile iyi ilişkiler kurduklarını ve birçok konuda işbirliklerine giderek ortak projeler ürettiklerini ifade ederek, KTEZO ile de hem belediyenin hem de esnafın yararına iyi işler yapmak için işbirlikleri yaptıklarını vurguladı.

Fellahoğlu, işbirliğinde iyi mesafeler kat ettiklerini, geçmiş dönemde kayıt alanında ciddi gerilemeler yaşandığını, kaçak iş yapma ve kalite standartlarına uymadan iş yapma gibi birçok durum oluştuğunu ifade ederek, “Oluşturduğumuz işbirliği ile işyeri kayıtlarını birlikte yapıyoruz. Kalitesi yüksek, sağlıklı çalışan ve güvenli bir kayıt sistemi yaratmayı, adaletsiz durumu ortadan kaldırarak esnafımız için eşit standartlar getirmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda bizlerle her türlü işbirliğine giren KTEZO’ya teşekkür ederim” dedi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.