1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FELLAHOĞLU İLE TOPBAŞ İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ
FELLAHOĞLU İLE TOPBAŞ İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

FELLAHOĞLU İLE TOPBAŞ İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu ile İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş İstanbul’da bir araya geldi.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu ile İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş İstanbul’da bir araya geldi.

LTB’den yapılan açıklamaya göre görüşme, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun “Ada” oyunu için 2 günlüğüne İstanbul’a giden Başkan Fellahoğlu bu çerçevede temaslarda da bulundu.

İBB’nin Sütlücü’deki Yatırım ve Hizmetleri Değerlendirme Merkezi’nde bir araya gelen Topbaş ve Fellahoğlu ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve özellikle İstanbul ile Lefkoşa’nın “Kardeş Şehir” olması üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

FELLAHOĞLU

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu Türkiye ile Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olan en güçlü şehri İstanbul’un desteklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek İBB Başkanı Kadir Topbaş ile başta “Kardeş Şehir” olmak üzere çeşitli konuları konuştuklarını ifade etti.

Fellahoğlu, dünya şehirleri arasında İstanbul’un çok özel bir yeri olduğunu, şehrin gelişiminde Kadir Topbaş yönetimindeki İBB İdaresi’nin büyük payı bulunduğunu belirtti.

Topbaş’ın başkanlığını yaptığı İBB’nin gerçekleştirdiği hizmetler ve yaptığı dev yatırımlarla İstanbul’un dünyadaki büyükşehirler arasında önemini oldukça arttığını her geçen yıl dünyanın daha fazla ilgisini çeker bir konuma geldiğini  söyleyen Fellahoğlu, İstanbul’un Şehir Diplomasisi’ni en iyi uygulayan şehirler arasına da girdiğini vurguladı.

İBB Başkanı Topbaş’ın, ikinci kez Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Başkanlığı’na seçildiğini de ifade eden Fellahoğlu, ”Yerel zeminde İstanbul bir marka olmuştur. Böyle bir belediye ile ‘Kardeş Şehir’ olmaktan ve İBB’nin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmaktan onur duyarız” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.