1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FELLAHOĞLU: “LEFKOŞA BELEDİYE TİYATROSU’NUN ÖZERKLEŞMESİNE VARIM”
FELLAHOĞLU: “LEFKOŞA BELEDİYE TİYATROSU’NUN ÖZERKLEŞMESİNE VARIM”

FELLAHOĞLU: “LEFKOŞA BELEDİYE TİYATROSU’NUN ÖZERKLEŞMESİNE VARIM”

Fellahoğlu: “Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun özerkleşmesine varım”

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve CTP-BG Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu çalışanlarını ziyaret etti. Fellahoğlu, “Yasalar doğrultusunda olacaksa, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun özerkleşmesinde varım” dedi.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Fellahoğlu ile belediye meclis üyesi adayları, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nu ziyaret etti.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Yaşar Ersoy, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu kurucularından Osman Akbaş ve çok sayıda tiyatro sanatçısının hazır bulunduğu ziyarette, CTP-BG heyetine Lefkoşa Milletvekili Tufan Erhürman da eşlik etti.

“YENİ DÖNEMDE TİYATROSU BİNASI YAPILACAK”

Konuşmasında, kültür ve sanatın önemine dikkat çekerek, Lefkoşa’nın kültür, sanat ve tarihsel zenginliğine değinen Fellahoğlu, Asma Altı Yayalaştırma Projesi ve Arap Ahmet Kültürevi’nin ihalesi ile ilgili bilgiler verdi.

Önümüzdeki dört yıllık süre içerisinde Lefkoşa Belediye Tiyatrosu inşaatının tamamlanacağını kaydeden LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, işten durdurulan 21 kişi arasında yer alan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu çalışanları için “Yasal olmayan bir şey yapamam ve bunun sözünü de veremem” dedi.

Fellahoğlu, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun özgür olacağını telkin etmenin söz konusu olmadığını, tüzel kişiliğine ise sıcak bakabileceğini söyledi.

ERHÜRMAN’DAN ÖNERİ

CTP açıklamasına göre, toplantıda bu konudaki görüşü sorulan CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Tufan Erhurman, “Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun kendi kuruluş yasası olabilir. Böylece kendi kadrosu da olur, özerk olur ve merkezi devlet tarafından desteklenir” şeklinde konuştu.

Fellahoğlu bunun üzerine, “İsmi Lefkoşa Belediye Tiyatrosu olarak kalacak, belediyemize bağlı kalacak ve yasalar doğrultusunda olacaksa, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun özerkleşmesinde varım” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.