1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. FELLAHOĞLU: “LTB’NİN DÜZE ÇIKMASI İÇİN TÜM BELEDİYELERİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ DUYUYORUZ”
FELLAHOĞLU: “LTB’NİN DÜZE ÇIKMASI İÇİN TÜM BELEDİYELERİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ DUYUYORUZ”

FELLAHOĞLU: “LTB’NİN DÜZE ÇIKMASI İÇİN TÜM BELEDİYELERİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ DUYUYORUZ”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu Nisan ayı sonunda çalışanların maaşlarının belediyenin geliriyle ödenmesinin mümkün olabileceğini kaydetti.

A+A-

FELLAHOĞLU: “LTB’NİN DÜZE ÇIKMASI İÇİN TÜM BELEDİYELERİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ DUYUYORUZ”

“NİSAN AYI SONUNDA ÇALIŞANLARIN MAAŞLARININ BELEDİYENİN GELİRİYLE ÖDENMESİ MÜMKÜN OLABİLİR”

“BU AY ÇALIŞANLARIN ÖZLÜK HAKLARIYLA İLGİLİ HERHANGİ BİR ÖDEME YAPAMAYACAĞIZ…”

Fellahoğlu, bu ay çalışanların özlük haklarıyla ilgili herhangi bir ödeme yapamayacaklarını da açıklayarak, seçimlere katılmasındaki en büyük sebeplerden birinin bu sorunun giderilmesi için çalışmak olduğunu anımsattı.

Kadri Fellahoğlu bugün biri bağımsız olmak üzere, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) mensubu 8 belediye başkanı ile bir araya geldi.

Mağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren, Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, İnönü’nün Bağımsız Belediye Başkanı Ali Öncü ile makamında bir araya gelen Fellahoğlu, LTB’nin düze çıkması için tüm belediyelerin desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Fellahoğlu, gerekli desteğin sağlanması için ilgili mercilerle iletişme geçtiğini söyledi.

“HİZMETE BAŞLAMAMIZDA YARDIMLARIN ROLÜ BÜYÜK”

Su motorlarının tamiri, eleman, araç-gereç, bilgisayar kullanımı için gerekli malzeme ihtiyaçlarının ziyarette hazır bulunan bazı belediye başkanları tarafından karşılandığının altını çizen Kadri Fellahoğlu, bu yardımların hizmete başlamalarında büyük rolü olduğunu kaydetti.

Felahoğlu, belediyenin şu an para harcayacak güçte olmadığını da anımsatarak “Belediye başkanı arkadaşlarım göreve geldiğimden beri yanımda durdu. LTB’nin tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Desteğe kesinlikle ihtiyacımız var. Bugüne kadar devam eden dayanışmamız bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.

LTB HALA ÇEK YASAĞINDA…

LTB’nin hala çek yasağında olduğunu hatırlatan Fellahoğlu, sorunun erken zamanda çözülmesi için çalıştıklarını dile getirerek şunları ekledi:

“Nasıl bir belediye devralacağımızın ve sıkıntıların bilincindeydik, ama ben en azından temel ihtiyaçların karışılabileceğini düşünüyordum. Onların da olmadığını üzülerek gördüm. Ancak bu dayanışma ile birçok ihtiyacımızı karşıladık, bundan sonra diğer belediyelerin de desteğiyle ihtiyaçlarımızı giderebileceğimize inanıyorum.”

Hizmetlerin LTB ve diğer belediye çalışanlarının desteğiyle başladığını da vurgulayan Fellahoğlu, durumun iyiye gittiğini, bunun sevindirici olduğunu söyledi.

“EN KISA SÜREDE BELEDİYEYİ VE HİZMETLERİ NORMALE DÖNDÜRECEĞİZ”

Tahsilâtlarda artış gözlemlediklerini dile getiren Kadri Fellahoğlu, “Hizmet artıkça fatura ödemeleri de artacak. En kısa sürede belediyeyi ve hizmetleri normale döndüreceğiz. Zorluklarla mücadele ediyoruz ama umutluyuz. Yurttaşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve işadamlarımız her türlü katkıya hazır olduklarını söylüyor. Bunları duydukça çalışma azmim ve ümidim artıyor” diye konuştu.

Çalışanların maaşlarını ve özlük haklarını aldığında daha verimli çalışacağına inanç belirten Fellahoğlu, seçime katılmasındaki amaçları da anımsatarak daha yolun başında olduğunu belirtti.

SORULAR…

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile görüşüp görüşmediği yönündeki soruyu yanıtlayan Kadri Fellahoğlu, henüz randevu talep etmediğini ifade ederek, önümüzdeki hafta önce Başbakan İrsen Küçük daha sonra da Bakan Çavuşoğlu ile görüşeceğini söyledi.

Fellahoğlu, en kısa zamdan Ziraat Bankası yetkilileri ile de bir araya geleceğini belirtti.

Maaşların ödenmesi konusundaki soruyu da yanıtlayan Kadri Fellahoğlu, “Öyle görünüyor ki, büyük ihtimalle, bu ay LTB’nin geliriyle sadece maaşlar ödenecek. Bu tutar 2.9 Milyon TL’dir. Ancak çalışanların özlük hakları ile ilgili herhangi bir ödeme yapamayacağız” dedi.

fgg.jpg

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.