1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FELLAHOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
FELLAHOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

FELLAHOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren Baf’ın eski serdarlarından, Tapu Dairesi eski müdürlerinden Esat Fellahoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

Tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren Baf’ın eski serdarlarından, Tapu Dairesi eski müdürlerinden Esat Fellahoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Fellahoğlu’nun naaşı İsmail Safa Camiinde kılınan namazın ardından askeri törenle toprağa verildi. Tören öncesi Fellahoğlu’nun özgeçmişi de okundu.

Törene, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Kültür ve Turizm Bakanı Serdar Denktaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, Meclis Başkanı Yardımcısı Ünal Üstel,  GKK Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu, Polis Genel Müdürü Vekili Pervin Gürler, dernek, kurum ve kuruluşların temsilcileri, Fellahoğlu’nun ailesi ve sevenleri katıldı.

YULAF: “NE DENLİ KIYMETLİ BİR VATANPERVER OLDUĞUNU ANLAMAK ZOR DEĞİL”

Bu arada Baf Türk Birliği, Fellahoğlu’nun vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Birlik Başkanı Mehmet Yulaf, Fellahoğlu’nun özgeçmişine dikkatle bakıldığı zaman ne denli kıymetli bir vatanperver olduğunu anlamanın hiç de zor olmadığını söyledi.

Yulaf, 1974 öncesi yüzde 30 Türk ve yüzde 70 Rum memurun söz konusu olduğu dönemde Baf Kazasının Tapu Dairesi Müdürü olmanın kolay bir iş olmadığını kaydetti.

Yulaf, Fellahoğlu’nun siyasetten tamamen uzak duruşu ve de 25 yıl gibi uzun bir dönem Baf Türk Birliği’nin genel başkanlığını sürdürmesinin kendisine olan saygı ve sevgiyi bir o kadar daha artırdığını ifade etti.

Yulaf mesajında, “Ülkemiz adına vefatı  büyük bir kayıp olmakla beraber, arkasında bırakmış olduğu özellikle Baf Kazası ile alakalı eserleri, tümümüze örnek olur ümidi ile, kendisine Allahtan rahmet, biz yakın dostlarına ve ailesine de sabırlar diliyoruz”  ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.