1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. FELLİNİ'NİN İLHAM PERİSİ ÖLDÜ
FELLİNİ'NİN İLHAM PERİSİ ÖLDÜ

FELLİNİ'NİN İLHAM PERİSİ ÖLDÜ

FELLİNİ'NİN İLHAM PERİSİ ÖLDÜ

A+A-

İTALYAN Yönetmen ve Senarist Federico Fellininin ünlü Tatlı Hayat (Dolce Vita) filminin yıldızı ve dönemin seks sembollerinden İsveçli aktris Anita Ekberg yaşamını yitirdi.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, 83 yaşında olan Anita Ekberg, bir süredir tedavi gördüğü Roma yakınlarındaki San Raffaele di Rocca di Papa Kliniğinde bu sabah hayata gözlerini yumdu. 
Gerçek adı Kerstin Anita Marianne Ekberg olan ve 1931 yılında Malmöde dünyaya gelen ünlü aktristin sinema kariyeri, 19 yaşındayken, 1950 yılında İsveç güzeli (Miss Sweden) seçilmesinin ardından başladı. 
 
Efsanevi Yönetmen Federico Fellininin ilham perisi olarak nitelendirilen Ekberg, ilk büyük rolünü de, 1960 yapımı Tatlı Hayat filmindeki Sylvia karakteriyle hayata geçirdi. 
 
AŞK ÇEŞMESİNDEKİ UNUTULMAZ SAHNESİ
 
Ekberg, söz konusu filmde, uzun elbisesiyle girdiği Trevi Çeşmesi yani Türkiyede bilindik adıyla Aşk Çeşmesinin havuzundaki sahnesiyle hafızalarda yer etti. 
 
Fellini bu filmde, La Turca olarak tanınan Türk dansöz Ayşe Nananın bir striptiz sahnesinden de esinlenmişti. Ekberg, paparazzi terimini magazin gazeteciliği literatürüne kazandıran bu filmle dünya çapında üne kavuşmuştu. 
 
FELLİNİYİ BEN MEŞHUR ETTİM
 
1966 yılında İstanbula bir seyahat gerçekleştiren Ekbergin, göbek dansı seyrederken çekilen fotoğrafları da Türk halkının hafızalarına kazınmıştı.
 
Cüretkar karakteriyle tanınan Ekberg, Federico Fellini beni değil, ben onu meşhur ettim diyordu. 
 
Uzun süredir Roma yakınlarındaki Genzano kasabasında yaşamını sürdüren Ekberg, ekonomik zorluk çekmesinden ötürü 2011 yılından beri Rimini Fellini Vakfından yardım alıyordu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.