1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FEMA: "VİTRİN SÜSÜ" OLMAYACAĞIZ!”
FEMA: "VİTRİN SÜSÜ" OLMAYACAĞIZ!”

FEMA: "VİTRİN SÜSÜ" OLMAYACAĞIZ!”

Feminist Atölye (FEMA) “ CTP/BG- DP/UG partileri tarafından oluşturulan ve erkek futbol takımını andıran bakanlar kurulu, eril zihniyetin en açık örneğidir” görüşünü dile getirdi.

A+A-

Feminist Atölye (FEMA) “ CTP/BG- DP/UG partileri tarafından oluşturulan ve erkek futbol takımını andıran bakanlar kurulu, eril zihniyetin en açık örneğidir” görüşünü dile getirdi.

FEMA tarafından yapılan yazılı açıklamada, kadınların siyasetteki temsiliyeti eşitlik ve demokrasi mücadelesi için elzem olduğuna işaret edildi.

“Bir siyasi parti toplumsal cinsiyet eşitliğini hedefliyorsa, kadınların temsiliyeti için de gerçek bir çaba sarf edilmelidir. Eşitlik ve demokrasi kavramlarını sindirememiş, feminist siyasetten uzak siyasi partilerin en belirgin özelliği; kadın aday göstermelerine rağmen kadınların seçilmeleri için gerekli çalışmayı yapmamalarıdır” denilen açıklamada,  “Bu anlayış kadınları “vitrin süsü” olarak topluma sunarken, onların seçilmesini engelleyen siyaset biçimlerine dair hiçbir politik hamle geliştirmez. Söz konusu anlayışın ikinci bir özelliği ise erkek egemen siyasi partilerin karar alma mekanizmalarında kadınlara yer vermemeleridir” ifadelerine yer verildi.

Ülkedeki erkek egemen yönetim kadrolarının varlığı göz önünde tutulursa, siyasi tükenmişliğin sebeplerinden birinin eril aklın egemen olduğu politikacılardan kaynaklandığını söylemenin yanlış olmayacağı görüşüne de yer verilen FEMA açıklamasında şöyle denildi:

“CTP-BG / DP-UG partileri tarafından oluşturulan ve erkek futbol takımını andıran bakanlar kurulu, eril zihniyetin en açık örneğidir.

Gerçek anlamda eşitliğin sağlanması erkek egemen iktidarın temelinden sarsılması ile mümkündür. Bu vesile ile erkek egemen siyasi pratiğin son ürünü olan bakanlar kurulunun takipçisi olacağımızı, sözde değil pratikte de eşitlik talep edeceğimizi ve susturulmaya çalışıldıkça sinmeyip sözümüze sahip çıkacağımı bildiririz.”

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.