1. HABERLER

  2. SPOR

  3. FENERBAHÇE UEFA AVRUPA LİGİ'NE VEDA ETTİ
FENERBAHÇE UEFA AVRUPA LİGİ'NE VEDA ETTİ

FENERBAHÇE UEFA AVRUPA LİGİ'NE VEDA ETTİ

Kadıköy'deki 1-0'ın rövanşında Benfica'ya konuk olan Fenerbahçe sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrıldı ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

A+A-

Bu sezon Avrupa Ligi'nde müthiş bir performans sergileyip adını yarı finale yazdıran, ilk maçta da 38 maçtır yenilmeyen Benfica'yı sahada ezip, şanssızlığına rağmen 1-0 galip gelen Fenerbahçe, Lizbon'da yıkıldı.

Maçın başlarında Benfica'nın inanılmaz baskısına karşılık veremeyip yenik duruma düşen, ama ardından Kuyt ile 1-1'i yakalayıp final için oldukça umutlanan sarı lacivertli temsilcimiz, devamını getiremedi. Bu sezon en iyi mevkisi olan savunmada açıklar veren, hücumda ise etkisiz kalan Fenerbahçe, sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrılıp Avrupa Ligi'ndeki bu müthiş sezonunu yarı finalle noktaladı...

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Benfica’yı Egemen Korkmaz’ın tek golüyle 1-0 mağlup ederek final için avantajlı bir skor elde eden sarı lacivertliler, bu kupada tarihinde ilk kez final vizesi alabilmek için Portekiz ekibine konuk oldu.

bel.jpg

Fenerbahçe, STAR TV'den canlı yayınlanan karşılaşmada Gaitan ve Cardozo(2)’nun gollerine engel olamadı ve sahadan 3-1’lik skorla mağlup ayrılarak UEFA Avrupa Ligi’ne yarı finalde veda etti.

Fenerbahçe sahaya Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Selçuk, Salih, Ziegler, Caner, Kuyt, Baroni ve Sow ilk 11’i ile çıkarken, Benfica ise Artur, Luisao, Maxi Pereira, Garay, Andre Almeida, Gaitan, Matic, Perez, Oscar Cardozo, Lima ve Salvio ile sahada yer aldı.

Fenerbahçe maça kontrollü bir başlangıç yaparken, tur için gol bulması gereken Benfica baskı yaparak karşılaşmaya hızlı girmek için ter döktü. İlk dakikalarda oyunu temsilcimizin sahasına yıkan Portekiz ekibi, kısa paslarla pozisyon üretmeye çalıştı.

Benfica aradığı golü 9. dakikada Gaitan ile buldu. Sağ kanattan gelişen Benfica atağında Lima topla birlikte ceza sahası içine girdi. Lima yerden bir pasla topu Gaitan’a gönderdi. Gaitan sol ayağının dışıyla şutunu çekti ve top direğe de çarptıktan sonra ağlara gitti. Bu golle Benfica 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra daha fazla ileri çıkmaya başlayan Fenerbahçe, rakip kalede pozisyon üretmeye başladı. 22. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Sarı lacivertlilerin sağ kanattan gerçekleştirdiği atakta ceza sahasına orta geldi. Garay topa elle müdahale ederken, hakem Laurent Lannoy penaltı noktasını gösterdi. Bu kararla birlikte stada büyük bir sessizlik çökerken, penaltı vuruşu için topun başına Kuyt geçti. Hollandalı yıldız sol köşeden topu ağlarla buluşturdu ve skora 1-1 eşitlik getirdi.

Karşılaşmanın 30. dakikasında Fenerbahçeli Cristian, orta sahada Perez’e yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü. Kart cezası sınırında bulunan Brezilyalı futbolcu, final maçı için cezalı duruma düştü.

Fenerbahçe kalesine etkili gelmeye başlayan Benfica, 35. dakikada birkez daha öne geçti. Ani gelişen Benfica atağında ceza sahası ön çizgisinde Cardozo topla buluştu. Yüzünü kaleye dönen Cardozo, vuruşunu yaparak topu kaleci Volkan’ın yanından ağlarla buluşturdu ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Maçın 45. dakikasında Fenerbahçe’de Selçuk Şahin sakatlanarak oyuna devam edemezken, tecrübeli futbolcu yerini Mehmet Topuz’a bıraktı. İlk devrenin kalan bölümünde başka gol olmazken, Benfica soyunma odasına 2-1’lik üstünlükle gitti.

İkinci devreye iki takım da oyuncu değişikliği yapmadan başladı. Benfica ilk yarıda olduğu gibi ikinci devreye sarı lacivertlilerin sahasında baskı kurarak hızlı girdi. Oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Fenerbahçe rakibine pozisyon vermemek için kontrollü bir oyun sergiledi.

58. dakikada çok büyük bir korku yaşadık. Sağ kanattan gelişen Benfica atağında top arka direğe geldi. Gaitan’ın müdahalesinde yüzüne çok sert bir darbe alan Gökhan Gönül, kontrolsüz bir şekilde yere düştü. Oyun uzun bir süre dururken, sedye ile oyun alanının dışına alınan milli futbolcu hastaneye kaldırıldı. Gökhan Gönül’ün yerine oyuna Bekir İrtegün dahil oldu.

Sarı lacivertlilerin kalesine tehlikeli gelmeye devam Benfica, 66. dakikada Cardozo’nun kaydettiği golle farkı 2’ye çıkardı. Sağ kanattan kullanılan uzun taç atışında Cardozo ceza sahası içinde topla buluştu. Kaleci Volkan ile karşı karşıya kalan Paraguaylı futbolcu topu birkez daha ağlarımıza gönderdi ve takımını 3-1 öne geçirdi.

Final vizesi alabilmek için gol bulmak zorunda olan Fenerbahçe’de Aykut Kocaman, hücumda daha etkili olabilmek için 75. dakikada Yobo’nun yerine Mirslov Stoch’u oyuna dahil etti. Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takım da yakaladığı fırsatları gole çeviremezken, Benfica sahadan 3-1’lik skorla galip ayrılarak adını finale yazdıran taraf oldu.

Kaynak:NTV Spor

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.