1. HABERLER

  2. SPOR

  3. FENERBAHÇE'DEN TARİHİ KARAR
FENERBAHÇE'DEN TARİHİ KARAR

FENERBAHÇE'DEN TARİHİ KARAR

Fenerbahçe Kulübü, “Kurumsal Kaynak Yönetimi” sisteminin tanıtımıyla ilgili 10 Ekim’de düzenlemeyi planladığı basın toplantısına büyük gerilim yaşadığı...

A+A-

Türkiye’de “Kurumsal Kaynak Yönetimi” sistemini ilk defa kullanan kulüp olan Fenerbahçe, konuyla ilgili 10 Ekim Perşembe günü bir bilgilendirme toplantısı yapacak.

Uzun süredir kurumsallaşma için büyük mesai ve para harcayan sarı-lacivertliler, bu sistemi Futbol Federasyonu ve tüm kulüplerle ücretsiz olarak paylaşmak için de önemli bir adım attı. Bu çerçevede perşembe günü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılacak toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, ekonomistler ve gazetecilerin yanısıra Süper Lig kulüplerinin başkanları da davet edildi.

3 Temmuz sürecinde Galatasaray ve Trabzonspor ile birçok kez karşı karşıya gelen sarı-lacivertliler buna rağmen bir ayrım yapmayarak iki kulüp başkanını da çağırma kararı aldı. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu için kişiye özel davetiyeler hazırlandı. Hafta içinde iki başkana da bu davetiyelerin ulaşacağı bildirildi.

Aysal ve Hacıosmanoğlu davete iştirak ederlerse Türk Futbolu’nda uzun bir süredir devam eden gerginlikler azalacak, belki de yeni bir sayfa açılmış olacak.

 

Borç 142 milyon

Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda  denetleme kurulu raporunu okuyan Doğan Yeşin, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği’nin 1 Ocak 2013-31 Ağustos 2013 tarihli hesapları hakkında bilgi verdi. Kulübün bilançosundaki mevcutlar ve alacaklar toplamının 23 milyon 125 bin 789 lira  olduğunu belirten Yeşin, fiilen ödenecek borçlar tutarının ise 165 milyon 690 bin  508 lira olduğunu duyurdu. Yeşin, fiilen ödenecek borçlar tutarından, mevcutlar ve alacaklar toplamının çıkarılması sonucu kalan 142 milyon 564 bin 719 liranın (70 milyon 190  bin 891 dolar) Fenerbahçe Spor Kulübü’nün fiilen ödenecek tüm borç tutarı  olduğunu bildirerek, “Bağlı ortaklıklardan olan alacaklar ile bağlı ortaklıklara  olan borçlar ve şahıs borçları, yönetici borçları bu tutarlara dahil değildir” dedi.

Uzun, aday

İş adamı Yamen Uzun, Fenerbahçe Kulübü’nün olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Uzun “3 Temmuz sürecinden kulübümüz yeterince zarar gördü. Yıldırım devam ettiği takdirde yeni bir kaos ortamı oluşacaktır” dedi. Uzun, 8 Ekim’de Faruk Ilgaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.