1. HABERLER

  2. SPOR

  3. FENERBAHÇE'YE BÜYÜK CEZA
FENERBAHÇE'YE BÜYÜK CEZA

FENERBAHÇE'YE BÜYÜK CEZA

Fenerbahçe Spor Kulübü, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçlarda izin almadan ve bedelini ödemeden...

A+A-

Fenerbahçe Spor Kulübü, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçlarda izin almadan ve bedelini ödemeden müzik yayını yaptığı gerekçesiyle, 103 bin 44 lira tazminat ödemeye mahkum oldu.

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) ve MÜ-YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği avukatları, 1 Ocak - 31 Aralık 2009 tarihleri arasında, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçların devre arasında ve sonrasında, MESAM'ın repertuarında yer alan eserler, MÜ-YAP'ın hak sahibi olduğu müziksel tespitleri içeren fonogramlar ve televizyon klipleri ile MÜYORBİR'in repertuarında yer alan icraların, izin alınmadan ve bedeli ödenmeden çalındığı gerekçesiyle Fenerbahçe Spor Kulübü'ne dava açtı.

Anadolu Adalet Sarayı 1. Fikri ve Sınai Hakları Hukuk Mahkemesi'nde karar duruşması görülen davada, Fenerbahçe Spor Kulübü adına avukat Özge Tokarlı cevap dilekçesini sundu.

Tokarlı dilekçesinde, statta 1 yıl içerisinde 20-22 gün müsabaka yapıldığını, toplam 8 eserin hoparlör üzerinden yayınlandığını ve seslendirilen eserlerin dördünün yabancı, dördünün de yerli sanatçılara ait olduğunu belirtti.

Athena ve Kıraç tarafından seslendirilen eserlerin Fenerbahçe'nin 100. yılı nedeniyle hazırlanarak kulübe verilen eserler olduğunu kaydeden Tokarlı, statta izin alınan eserler dışında hiçbir müzik eserinin yayınlanmadığını belirterek, tazminat talebinin reddine karar verilmesini talep etti.

Davacı taraf avukatları da, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün maçlarda devre arası ve sonunda izinsiz müzik yayını yaptığı gerekçesiyle, MESAM için 36 bin 974, MÜ-YAP için 46 bin 619 ve MÜYOBİR için de 25 bin 721 lira tazminat talep ettiler.

Duruşmada, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda maç sırasında yaptırılan bilirkişi raporu okunarak tutanağa geçirildi.

Mahkeme hakimi Zafer Yenitepe de, delil tespiti sonucunda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, dava konusu edilen eserlerin icra edildiğinin tespit edildiğini, kulübün tespit kararı ve bilirkişi raporuna itiraz etmediğini kaydederek, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün, MESAM için 34 bin 851 lira, MÜ-YAP'a 43 bin 949 lira ve MÜYORBİR için de 24 bin 244 lira olmak üzere toplam 103 bin 44 lira tazminat ödemesine hükmetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.