1. HABERLER

  2. SPOR

  3. FERNANDES TAPUYU DA İSTEDİ
FERNANDES TAPUYU DA İSTEDİ

FERNANDES TAPUYU DA İSTEDİ

Beşiktaş ile masaya oturan Portekizli futbolcu, 3.5 milyon euro yıllık olmak üzere 5 yıllık mukavele talebinde bulundu. Fernandes ayrıca...

A+A-

Beşiktaş ile masaya oturan Portekizli futbolcu, 3.5 milyon euro yıllık olmak üzere 5 yıllık mukavele talebinde bulundu. Fernandes ayrıca bunun yıllara bölünmesi şartıyla 3 milyon euro imza parası da istediğini açıkladı. Yıllığı 4.1 milyon euroya gelen futbolcuya 2.5 milyon euro garanti teklif edildi.

Beşiktaş’ın sözleşme yenilemek için masaya oturduğu Manuel Fernandes’in yönetime sunduğu şartlar, Başkan Fikret Orman’ın tüylerini diken diken etti. 5 yıllık sözleşme isteyen Portekizli futbolcu, mali olarak da dudak uçuklatacak rakamlarla Beşiktaş Yönetimi’nin karşısına çıktı. Fernandes, kulüpten yıllık 4.1 milyon euro garanti para talebinde bulunuyor. Fernandes’in isteklerinin yerine getirilmesi halinde siyah-beyazlılar toplamda 20 milyon 500 bin euro garanti para verecek.

Yıllık 3.5 milyon euro talebinde bulunan 27 yaşındaki futbolcunun ayrıca 3 milyon euroluk imza parasını da beş yıla bölerek her sene 600 bin euro olmak üzere eklenmesini önerdiği, Fernandes’in bu isteğinin yönetime geri adım attırdığı ortaya çıktı.

Bu rakam dışında Portekizli oyuncunun beş senelik kira, araç ve bir takım başka giderlerini de karşılamak zorunda kalacak olan yönetimin, kesinlikle bu şartlarda sözleşme imzalamaya yanaşmayacağı, bu durumun oyuncuya net bir şekilde söylendiği dile getirildi. Başkan Fikret Orman da, hem Ahmet Kavalcı’ya hem de Önder Özen’e, Fernandes’e 2.5 milyon euronun üzerinde para ödenmemesi talimatı verdi.

Yöneticilerin Fikret Orman’a, “Başkanım... Yıllık 4 milyon 100 bin euroya Avrupa’dan inanılmaz yetenekli futbolcular getiririz. Hepimiz Oğuzhan’ı seyrettik. Gereken teknik ve maddi destek verilirse Oğuzhan yeni Fernandes olur. Bu yoklukta böylesine bir parayı vermek, hiç doğru olmaz” diye konuştukları vurgulandı.

Manuel Fernandes ismine artık eskisi gibi sıcak bakmayan Orman’ın ise, “Yıllık 2.5 milyon euro olmak üzere bir senesi opsiyonlu üç senelik sözleşme teklif edin. Kabul ederse kalır, etmezse istediği takıma gitsin. Dünyada hiç bir kulüp Fernandes’e bu kadar para vermez. Yapacak bir şey yok. Takım içerisindeki dengeleri bozamayız. Hiç kimse Beşiktaş’tan büyük değildir’ diye konuşarak rest çekti.

en-cok-kazananlar.jpeg

skorer

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.