1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FESTİVAL SİYASİ ENGELE Mİ TAKILDI
FESTİVAL SİYASİ ENGELE Mİ TAKILDI

FESTİVAL SİYASİ ENGELE Mİ TAKILDI

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan festival tüm işlemleri tamamlandı ancak;

A+A-

 

Üç yıl önce başlayan ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan festival tüm işlemleri tamamlandı ancak belediye her yıl yapılan alanda yapılmasına karşı çıkınca festival iptal edildi…

Uluslararası birçok etkinlikte Alayköy’ü ve KKTC’yi en iyi şekilde tanıtan ve KKTC adına pekçok başarı elde ederek uluslararası platformda ödüller almış Alayköy Kültür ve Sanat Derneği’nin (AKSD) bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştireceği Tahıl Festivali belediye engeline takıldı. Haberal Kıbrıslı’ya bir ziyaret gerçekleştiren Alayköy Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ali Güler ve sanat sorumlusu Aktan İbrahim, tüm çalışmaların tamamlanmış olduğunu ifade ettiler. Ali Güler, festivalin daha kaliteli olması için6 ülkeden uluslararası misafirler de davet edilerek, Kıbrıs kültürünü yaşamak ve yaşatmak için uzun süren hazırlıkların tamamlandığını ancak festivalin yapılacağı alan konusunda Alayköy Belediye Başkanı ile anlaşamadıklarını kaydetti. “Festivalimizin daha kaliteli olması için bu yıl festival komitemize köyümüzün tüm kurum ve kuruluşlarını da davet ettik” diyen Güler, bunun yanı sıra, uluslararası halk dansları ekiplerini de programa dâhil ettiklerini dile getirdi. Haziran 2014 seçimlerinde Belediye Başkanlığı’na aday olan Ali Güler’in başkanlığında yapılan festival “kafalarda festival kutlamalarına siyaset mi karıştırıldı?” sorusunu getiriyor. Gazetemizi ziyaret eden Alayköy Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ali Güler şunları söyledi;

“Gerekli tüm izinler alındı”

Bu yıl gerçekleştirilecek olan 4. Alayköy Tahıl Festivali kapsamında uluslararası halk dansları ekiplerinin de programa dahil edildiğini ifade eden Güler,ülkemizin en sevilen sanatçılarını konser vermeleri için festivale dahil ettiklerini kaydetti. Sponsorluk görüşmelerinin de tamamlandığını söyleyen Güler, ilgili makamlardan da gerekli tüm izinlerin alındığını ifade etti. Lefkoşa Kaymakamlığı ve Çevre Dairesi’nden ayrıca Elektrik Kurumu ve Alayköy polisine de bilgi verildiğini kaydeden Güler, festivalin belediye engeline takıldığını söyledi.

“Ses kirliliği ve trafik sorunu yaratır”

Öte yandan Alayköy belediye başkanının önceki yıllarda festivalin yapıldığı alan ile ilgili onay vermesine rağmen festivale sayılı günler kala köy içerisinde yapılmasına izin veremeyeceğini kendisine söylediğini kaydeden Güler, “27 yıl önce başlatılan tahıl festivalini bugüne dek hep aynı yerde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik. Bu yıl ise böyle bir tutum sergilenmesine bir anlam veremedik” diyerek, belediye başkanının yeterli elektrik ve alt yapının olmadığı bir alanı festival alanı olarak gösterdiğini, gerekçe olarak ise ses kirliliği, trafik sorunu ve rahatsız olacak olan insanların bulunduğunun gösterildiğini söyledi.

“Mahrum etmeyelim”

Alayköy belediye başkanının tutumu nedeniyle festivalin köy içerisinde yapılmasının engellenmesinin festivale katkı koymaya hazırlanan herkesi derinden üzdüğünü ifade eden Güler, bu üzücü olayı ortadan kaldırabilmek adına sorunu kamuoyuna paylaşmak üzere gazetemize aktardığını söyledi. “Başta Alayköy Belediyesi olmak üzere kurumlarımızı kamuoyu önünde bir kez daha birlik olmaya davet eder, şartsız olarak festival komitemize katılmaları ve katkı koymalarını arzu ederiz” diyen Güler, hem köyün hem de kültür sanata ilgi duyan insanların bu güzel etkinlikten mahrum edilmemesi adına çağrıda bulundu.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.