1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FESTİVALDE BU AKŞAM
FESTİVALDE BU AKŞAM

FESTİVALDE BU AKŞAM

Mağusa Kültür-Sanat Festivali’nde bu akşam 9 kişilik kadrosuyla

A+A-

 

FESTİVAL YARIN AKŞAM TAKSİM TRİO’NUN KAPANIŞ KONSERİYLE TAMAMLANACAK

Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 18.’sini düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali’nde bu akşam “Oytun Ersan Project” jazz dünyasının ünlü isimlerinden oluşan 9 kişilik kadrosuyla sahne alacak.

Gazimağusa Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alacak konser, saat 21.00’de başlayacak.

Belediye’den yapılan açıklamaya göre, Oytun Ersan Project’te, elektrogitarda misafir sanatçı (featuring) sıfatıyla, Amerika’da çıkan albümüyle 5 farklı dalda Grammy adayı gösterilen ve ilk 30’a girmeyi başaran dünyaca ünlü müzisyen Okan Ersan; davulda başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Yusuf Çerkez, perküsyonda Oytun Küskü, klavyede gruba İstanbul’dan katılacak olan jazz dünyasının tanınmış simalarından Çağrı Sertel; trompette ABD’den gelen, Yamaha Artisti Prof. RexRichardson, elektrogitarda ‘Nardis Genç Jazz’ gitarist yarışmasında ikinciliği ile müzik dünyasında adını duyurmayı başaran Kadir Evre, saksafonda ise yine Jazz dünyasının tanınmış simalarından Ivan Lavrentev ile Kıbrıslı Türk klarnet sanatçısı Mustafa Aksaç yer alacak.

Vokalli bestelerde Aytunç ve Simge Akdoğu performans sergileyeceği belirtilen açıklamada, konserde JazzFusion, EthnicJazz ve FunkJazz tarzında, Doğu ve Batı ezgilerinin harmanlaması ile oluşan özgün melodileriyle Oytun Ersan’a ait toplam 9 beste, 18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali dinleyicilerinin beğenisine sunulacağı kaydedildi.

YARIN AKŞAM TAKSİM TRİO’YLA KAPANIŞ KONSERİ

14 Ağustos’ta başlayan festivalde yarın akşam ise Türkiye’nin ünlü gruplarından Taksim Trio, İspanya’nın ünlü iki sanatçısıyla birlikte Salamis Antik Tiyatro’da kapanış konserini sunacak.

Biletler mesai saatleri içinde Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden, mesai dışında ise yine belediyede danışmadan alınabiliyor.

Festival hakkında Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nin 630 0 500 numaralı telefonu ve http://www.magusa.org/festival isimli web sayfasından daha fazla bilgi edinilebileceği de belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.