1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. FESTİVALDE ERTELEME
FESTİVALDE ERTELEME

FESTİVALDE ERTELEME

Festivalin bugünkü kısmı, kötü hava şartlarından dolayı yapılamadı;

A+A-

 

Geleneksel Tepebaşı Lale Festivali, kötü hava şartlarından dolayı yarına ertelendi.

Bugün ve yarın olmak üzere 2 gün organize edilen festivalin bugünkü kısmı, kötü hava şartlarından dolayı yapılamadı. Festival yarın saat 10.00’da Tepebaşı Lale Anıtı’ndaki kortej yürüyüşü ile başlayacak.

Kıbrıs’a özgü endemik bir lale türü olan Tulipa Cypria’nın (Medoş/Yorgoz Lalesi) tanıtılıp korunması amacıyla düzenlenen festivalde, yarın doğa yürüyüşü yapılacak, çeşitli halk dansları ekipleri gösteri sunacak, stantlar kurulacak.

Festival, sema ve zumba gösterileri, Kıbrıs Havaları Derneği konseri, İki Toplumlu Müzik ve Folklor Ekibi’nin gösterisi, Eylem Afşaroğlu ve İbrahim Kırmızısakal ile Çağdaş Müzik Derneği’nin konserleri ile tamamlanacak.

“Kıbrıs Lalesi’ni korumaya yardımcı ol! Çiçeğini veya herhangi bir kısmını doğadan toplama ve köylerdeki satıcılardan alma!” çağrısı yapılacak festival süresince, dünyada sadece Kıbrıs’ta yetişen ve Medoş Lalesi adıyla da bilinen Yorgoz lalesinin gözlemlenebileceği lale yürüyüşleri düzenlenecek.

Festival çerçevesinde, Tepebaşı İlkokulu bahçesinde kurulacak stantlarda Kıbrıs’a özgü el işleri, yöresel yiyecek ve içecekler de satılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.