1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FESTİVALE ÖÇKB ENGELİ
FESTİVALE ÖÇKB ENGELİ

FESTİVALE ÖÇKB ENGELİ

Kaplıca Sahili’nde düzenlenmesi planlanan “Sundance Reggae (Rege) Festivali”nin izinsiz olduğunu ve bu bölgede yapılamayacağı belirtildi

A+A-

Çevre Koruma Dairesi, temmuz sonu Kaplıca Plajı’nda yapılması planlanan “Sundance Reggae Festivali”nin, Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) sınırları içerisinde olması nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. 

İnternet üzerinden yapılan festival bilet satışlarını ihbar kabul ederek gerekli girişimin başlatıldığını belirten Çevre Koruma Dairesi, festivalin Özel Çevre Koruma Bölgesi dışında kalan bir başka sahilde yapılmasının uygun olabileceğini kaydetti.

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Kaplıca’da 31 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı açıklanan “Sundance Reggac Festivali”nin izinsiz olduğunu ve Ekoloji Etki ve Değerlendirme Tüzüğü’ne göre yapılamayacağını bildirdi.

Açıklamada, geçtiğimiz yıl Ekolojik Etki ve Değerlendirme Tüzüğü’nün yürürlükte olmadığını ve Festival yetkililerine “koşullu izin” verildiğini fakat Festival yetkililerinin bu koşullara da uymadığının tespit edildiği kaydedildi.

Tüzüğe göre festival düzenlenmesi mümkün değil 
Tatlısu Kıyı Şeridi - Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Kaplıca Sahili’nin, Nisan 2013’te yürürlüğe giren “Ekolojik Etki Değerlendirme Tüzüğü”ne göre, festival düzenlenmesinin mümkün olmadığı, festivali düzenleyen yetkililerin Çevre Koruma Dairesi’nden yazılı izin dahi talep etmediği belirtildi. 

Bu çerçevede Festival yetkilisine yazılı bir açıklama yaparak tüzüğün ilgili maddesinin örnek gösterildiğini ve bu organizasyonun iptal edilmesinin istendiği vurgulanan açıklamada, “Özel Çevre Koruma Bölgesinde yasa maddesi uyarınca söz konusu bölgede herhangi bir faaliyet veya proje yapılabilmesi için Ekolojik Etki ve Değerlendirmenin olumlu görüşün alınması gerekmektedir” denildi.

Kaplumbağaların yumurtlama alanı
Çevre Koruma Dairesi’nden izin almaksızın Yasa’da belirtilen madde uyarınca bölgede herhangi bir çalışmanın başlatılmasının tespit edilmesi durumunda yasal işlem başlatılacağının Festival yetkilisine iletildiğini ifade eden açıklamada, Kaplıca sahilinin, deniz kaplumbağalarının yumurtladığı bir sahil olduğunu ve izinsiz olarak sahilde yapılacak faaliyetlerin kaplumbağaların yaşam alanlarına zarar vereceği belirtildi.

(KIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.