1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FETÖ'CÜLER SINIR DIŞI!
FETÖ'CÜLER SINIR DIŞI!

FETÖ'CÜLER SINIR DIŞI!

Abla ve abi sınır dışı edildi!

A+A-

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan, terör örgütünde “Abla” ve “Abi” statüsünde yer aldıkları belirtilen Osman Adsız ile eşi Emel Adsız sınır dışı edildi

Suna ERDEN

KKTC’de yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan, terör örgütünde “Abla” ve “Abi” statüsünde yer aldıkları belirtilen Osman Adsız ile eşi Emel Adsız’ın soruşturma amaçlı tutukluluk süreleri dün itibari ile doldu.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmaları beklenen karı koca zanlıların Türkiye yetkili makamlarının iade talebiyle dün öğlen saatlerinde polis eşliğinde sınır dışı edildikleri öğrenildi. Ankara’ya götürülen zanlıların orada da gözaltına alındığı bilgisi elde edildi.
ABLA İLE ABİ SINIR DIŞI EDİLDİ

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde kurulu hükümeti devirmeye yönelik darbe girişiminde bulunan FETÖ ile ilgili, KKTC’de başlatılan soruşturma kapsamında Osman Adsız, eşi Emel Adsız ve Selçuk Genç isimli zanlılar tutuklanmıştı.

Terör örgütünde “Abla” ve “Abi” statüsünde yer aldıkları belirtilen Osman Adsız ile eşi Emel Adsız’ın öğrenci yurtlarında örgütü öven sohbetler yaptıkları, ortak kullandıkları bilgisayarda örgütün elebaşı Fetullah Gülen ile ilgili videolar, örgüte ait propaganda nitelikli kitap ve dergiler bulunduğu açıklanmıştı. Ayrıca zanlıların bilgisayarında örgütün iletişim sistemi olan By Lock programı da bulunmuştu. Türkiye yetkili makamları zanlıların iadesini talep ederken, Selçuk Genç, KKTC vatandaşı olduğu için tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı. TC vatandaşı olan Osman Adsız ile eşi Emel Adsız ise Türkiye’nin talebi ile dün sınır dışı edildi.

GENÇ BURADA YARGILANACAK

Teminatla serbest kalan Selçuk Genç ise buradaki mahkemelerde “Yasadışı cemiyete üye olmak”, “Yasadışı cemiyete ait yıkıcı ve propaganda nitelikli yayın bulundurmak”, “Yasadışı cemiyeti savunmak ve teşvik etmek” suçlarından yargılanacak.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.