1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FETÖ'YE İKİNCİ DALGA!
FETÖ'YE İKİNCİ DALGA!

FETÖ'YE İKİNCİ DALGA!

Biri polis, dört kişi tutuklandı!

A+A-
KKTC’de yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında ikinci dalga operasyon Gazimağusa’da gerçekleştirildi. Biri polis, dört kişi tutuklandı
 
Suna ERDEN

KKTC’de yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında ikinci dalga operasyon Gazimağusa’da gerçekleştirildi. Biri polis, dört kişi tutuklandı

Türkiye’de 15 Temmuz tarihinde kurulu hükümeti devirmeye çalışan FETÖ’nün KKTC uzantıları ile ilgili operasyonlar devam ediyor. Lefkoşa’da Haziran ayında örgüt üyesi üç kişinin tutuklanmasının ardından ikinci dalga operasyon önceki gün Gazimağusa’da yapıldı. Aldığı bir ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, bir evin ambarında örgüte yönelik birçok kitap ve argüman ele geçirdi. Örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle Geçitkale Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Abdullah Köse, eşi Fadime Köse, Emine Göbekçi ve Tarkan Bay tutuklandı. FETÖ’nün, KKTC’de terör örgütü olarak kabul edilmesinin ardından polis memuru Köse ile zanlı Bay’ın, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’e ait kitapları ve örgütün propagandasını yapan CD ve kitapları ambara gizledikleri belirtildi. FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan zanlılar dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

AMBARA BASKIN

Duruşmada zanlıların FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandıkları belirtildi. Soruşturmayı yürüten Polis Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, Emine Göbekçi’nin Yıldırım bölgesinde bulunan evinde bir polis ekibi tarafından önceki gün arama yapıldığını, aramada evin ambarında FETÖ-PYD terör örgütünün lideri Fetullah Gülen’in yazdığı 40 adet kitap, Gülen’in yazmadığı ancak örgütü anlatan 22 kitap bulduklarını açıkladı. Polis, evin diğer kısımlarında ise örgüt propagandasına yönelik 34 cd belirterek, zanlı Göbekçi’nin polise celp edildiğini ifade etti.

KİTAPLARI SAKLADILAR

Zanlı Göbekçi’nin sorgusunda kitapları polis memuru Abdullah Köse’den 2017 yılı Şubat ayında aldığını itiraf ettiğini kaydeden polis, zanlı Göbekçi’nin kitapların FETÖ’nün KKTC’de yasadışı terör örgütü ilan edilmesinden sonra bir koli içerisinde getirilerek ambara konulduğunu söylediğini aktardı. Polis, zanlı Göbekçi’nin ifadesinde kendisinden önce zanlı Tarkan Bay’ın evin kiracısı olduğunu, ambarın onun sorumluluğunda bulunduğunu ve kitaplar konulduktan sonra zanlı Köse ile Bay’ın ambara kilit taktıklarını söylediğini açıkladı.

BİR KISMINI KABUL ETTİ

Zanlı Abdullah Köse’nin 10 Ağustos 2017 tarihinde saat 01.00 sıralarında, Yıldırım’da bulunan evinde tespit edilerek gözaltına alındığını belirten polis, zanlının, kitapların kendisine ait olduğunu kabul ettiğini ancak Emine Göbekçi’ye kitapları kendisinin verdiğine dair ifadeyi kabul etmediğini söyledi. Polis, zanlı Abdullah Köse ile zanlıFadime Köse’nin birlikte kaldığı evde arama yaptıklarını, aramada içerisinde evraklar bulunan 2 çanta, ekranı kırık tablet ve el yazısı olan ajandalar bulunduğunu ifade etti. Polis, zanlı Abdullah Köse’nin görev yaptığı birimde yapılan arama sonucunda ise bir dizüstü bilgisayar ile 2 flash belleğe el konulduğunu belirtti.

KAÇARKEN YAKALANDI

Soruşturmayı yürüten polis, Tarkan Bay’ın ise dün Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmak isterken tespit edildiğini ve gözaltına alındığını kaydetti. Zanlının sorgusunda ambarda bulunan örgüte ait argümanların kendisine ait olmadığını, FETÖ ile alakası bulunmadığını söylediğini belirten polis, zanlının nur cemaati üyesi olduğunu iddia ettiğini söyledi. Zanlı

ÖRGÜTE AİT KİTAPLAR BULUNDU

Tarkan Bay’ın Lefkoşa’da bulunan evinde yapılan aramada da FETÖ propagandası yapan 2 kitap, nur cemaati hakkında bilgilerin bulunduğu bazı kitaplar ile bilgisayarın emare olarak alındığını kaydeden polis, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın henüz yeni başladığını, alınacak ifadeler ve incelenecek emareler olduğunu belirtti. Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi onayladı.
Star Kıbrıs
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.