1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘FETÜS’ DAVASI KARARI YARIN AÇIKLANIYOR
‘FETÜS’ DAVASI KARARI YARIN AÇIKLANIYOR

‘FETÜS’ DAVASI KARARI YARIN AÇIKLANIYOR

‘Fetüs’ davası kararı yarın açıklanıyor

A+A-

Girne’deki 'hamileliği yasa dışı sonlandırma' davasında 4’ü doktor 6 sanıkla ilgili son karar yarın saat 9:00’da açıklanıyor

Didem MENTEŞ

Girne’de ortaya çıktığı günden itibaren kamuoyunda büyük bir infiale neden olan 'hamileliği yasa dışı sonlandırma' davasında karar yarın açıklanıyor.

Davada sanık kürsüsünde yargılanan Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek, Ayşegül İşbilen, Taner Okburan, Fahri Karagözlü ve Rasiha Serdaroğlu ile ilgili karar, Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 9:00’da okunmaya başlanacak.

Hatırlanacağı üzere Başkanlığında Fatma Şenol, üye yargıç Murat Soytaç ve üye Yargıç Seran Bensen’in baktığı davanın kararı daha önce 9 Mart’a kalmış ancak kara metninin ‘tamamlanamadığı’ gerekçesiyle Mahkeme kararın 28 Mart Salı günü okunacağını açıklamıştı.

Davayla ilgili olarak sanıklardan ikisi 4’er davadan, dört sanık ise 5’er davadan yargılanacak. Sanıklar Mehmet Ali Tunçbilek ve Verda Özkent Tunçbilek hakkında “Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek”, “Çocuk düşürmeye teşebbüs”, “Hamileliği yasadışı olarak sonlandırmak”, “Çocuğun doğumunu gizleme”, sanıklar Ayşegül İşbilen, Taner Okburan, Fahri Karagözlü ve Rasiha Serdaroğlu için de bu suçlara ek olarak “adam öldürme” davalarıyla ilgili karar verilecek.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.