1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FETÜS TAHLİLİNDE İLGİNÇ DURUM
FETÜS TAHLİLİNDE İLGİNÇ DURUM

FETÜS TAHLİLİNDE İLGİNÇ DURUM

Ülkemizde son dönemlerin en çok tartışılan konuları arasında yer alan ‘hamileliğe yasadışı son verme’ skandalıyla.

A+A-

Ülkemizde son dönemlerin en çok tartışılan konuları arasında yer alan ‘hamileliğe yasadışı son verme’ skandalıyla ilgili çok enteresan bir ayrıntı ortaya çıktı.

Polis ve Sağlık Bakanlığı ekiplerinin operasyonları sonucu çeşitli yerlere gömüldükleri tespit edilen fetüslerle ilgili laboratuar sonuçları kilit rol oynayabilecekken, Kıbrıs’ta yıllardır hizmet veren Kayıp Şahıslar Komitesi laboratuarlarının bu tahlilleri yapabildiği, ancak laboratuar sonuçlarının KKTC Mahkemeleri’nde ‘makbul’ olmadığı bildirildi.

CTP Genel Başkanı Talat basınla sohbet toplantısında bu ilginç durumla ilgili önemli bilgiler verdi.

Talat, “Kamuoyunu yakından ilgilendiren fetüs skandalı konusunda kısa süre içinde sonuç verebilecek laboratuarımız ve uzman kadromuz var, ama yasal engeller nedeniyle onların verdiği raporlar mahkemece geçerli kabul edilmiyor” dedi. Kayıp Şahıslar Komitesi’ne bağlı çalışan hem antropoloji, hem de genetik laboratuarları bulunduğunu anımsatan Talat, “Adli vakalarda da önemli rol oynayabilecek bu laboratuarların raporları, KKTC’de kurulan yasal kurum olmadıkları için geçerli sayılmıyor. Oysa bazen Türkiye’deki laboratuarlar bile sıkıştıkları zaman bizdeki laboratuarlara başvurup tahlil yaptırıyor, sonucunu da kabul ediyor, ama bizde geçersiz sayılıyor” dedi. Talat, hükümet programında olmayan bu konuyu gündemlerine aldıklarını ve yasal değişiklik için çalışma başlattıklarını da açıkladı.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.