1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FETÜSLERDEN BİRİNİN ANNESİ BULUNDU
FETÜSLERDEN BİRİNİN ANNESİ BULUNDU

FETÜSLERDEN BİRİNİN ANNESİ BULUNDU

Fetüslerden birinin annesi bulundu

A+A-

Kürtaj skandalında dün yeni gelişme yaşandı, Türkiye’den gelen DNA raporlarında fetüslerden birinin annesinin kim olduğu ortaya çıktı. Ada Hospital’de bulunan kayıtlarda adı geçen ve DNA örneği alınan Karaoğlanoğlu sakini 26 yaşındaki M.A. isimli kadının, gömülü bulunan fetüslerden birisinin annesi olduğu belirlendi. Türkiye’den gelen raporlara göre, fetüslerden biriyle DNA’sı uyuşan genç kadın, dün gözaltına alındı ve bugün de mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Elmas TOKAY

KKTC’nin gündemine oturan kürtaj skandalında dün önemli bir gelişme yaşandı. Girne’nin çeşitli bölgelerine gömülü olarak bulunan fetüslerle ilgili DNA sonuçları KKTC’ye ulaştı ve fetüslerden birinin annesi belirlendi.

Ada Hospital’de bulunan kayıtlarda adı geçen ve DNA örneği alınan Karaoğlanoğlu sakini 26 yaşındaki M.A. isimli kadının, gömülü bulunan fetüslerden birisinin annesi olduğu belirlendi. Türkiye’den gelen raporlara göre, fetüslerden biriyle DNA’sı uyuşan genç kadın, dün gözaltına alındı ve bugün de mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Hastanedeki kayıtlarda ismi çıkmıştı

Girne Polis Müdürlüğü’nün, Ada Hospital (Tunçbilek Sağlık Hizmetleri Ltd) isimli ‘özel dal’ hastanesinde bazı hamileliklerin, yasal olmayan şekilde sonlandırılması olayıyla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında hastanede bulunan birçok kayıt emare olarak alınmıştı. Alınan kayıtlarda ismi geçen M.A. isimli kadından o dönem DNA örneği alınmış ve fetüslerle birlikte incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan önceki gün DNA’larla ilgili raporlar KKTC’ye ulaştı ve toprak altına gömülen fetüslerden bir tanesiyle M.A. isimli kadından alınan kan örneğinin uyuştuğu öğrenildi. Bunun üzerine harekete geçen Girne Polis Müdürlüğü ekipleri mahkeme emriyle dün M.A.’yı gözaltına aldı. M.A.’nın bugün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.