1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FIFA BAŞKANI BLATTER'DEN 'KIBRIS' AÇIKLAMASI
FIFA BAŞKANI BLATTER'DEN 'KIBRIS' AÇIKLAMASI

FIFA BAŞKANI BLATTER'DEN 'KIBRIS' AÇIKLAMASI

Blatter :“Kıbrıs için çözümümüz var''

A+A-

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco’yu ziyaretinin ardından Roma’daki Yabancı Basın Birliği’nde basın toplantısı düzenleyen Sepp Blatter, daha sonra Türk gazetecilerin Kıbrıs konusundaki sorusunu yanıtladı. 

Blatter, 5 Kasım’da Zürih’te taslak metni imzalanan, Kıbrıs Rum ve Türk futbol federasyonlarının birleşmesine yönelik anlaşmaya ilişkin, “Kıbrıs için çözümümüz var. 6 yıldan beri bununla uğraşıyoruz. Belgeler tam olarak kabul edildi. Kıbrıs Rum kesimi federasyonu onay verdi. Şimdi Türk tarafından onay bekliyoruz. KKTC tarafından beklediğimiz bu onay mektubu umarım ay sonuna kadar gelecektir” ifadelerini kullandı. 

Siyasi çıkmazda olan Kıbrıs’ın her iki tarafının futbol sayesinde birleşeceğini belirten dünya futbolunun bir numaralı adamı Blatter, “Kıbrıs’ta ilk aşamada maçlar, sadece kulüplerarası düzeyde olacak. Milli takım düzeyinde değil” dedi. 

FATİH TERİM YORUMU 

Blatter, teknik direktör Fatih Terim’in Türkiye A Milli Takımımız'ın başına geçmesi hakkında ise “Bu, Türk milli takımı için büyük bir haber ” dedi. 

FİLİSTİN- İSRAİL SORUNU 

Bir gazetecinin, FIFA’ya bağlı iki ülke olan Filistin ve İsrail’e ilişkin, “İsrail’de maçlar yapılıyor, Filistin’de yapılamıyor” hatırlatması üzerine Blatter, “Filistin işgal altında olduğundan hiçbir şekilde iletişim kurulamıyor. Ne malzeme gidiyor ne de futbolcular. Biz bunun üzerine gidiyoruz, ama araya siyaset giriyor ve biz de bunu aşamıyoruz" şeklinde konuştu.

DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.