1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “FIFA’DAN GELECEK ÖNERİYİ BEKLEYELİM”
“FIFA’DAN GELECEK ÖNERİYİ BEKLEYELİM”

“FIFA’DAN GELECEK ÖNERİYİ BEKLEYELİM”

FIFA’dan gelecek öneriyi beklemenin beklemenin daha doğru olacağını söyledi

A+A-

Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi konusunda, Kıbrıs Türk Futbol Federayasyonu ile Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) arasında FIFA gözetiminde devam eden görüşmelerin son aşamasına geldiği ve 5 Kasım’da Zürih’te son noktanın koyulacağı bugünlerde başta spor kamuoyu olmak üzere tüm kesimler görüşlerini açıklamaya devam ediyor.

Bu bağlamda, 2008 yılında KOP’un 50’nci kuruluş yıldönümünde, UEFA Başkanı Michel Platini’nin de onur konuğu olarak bulunduğu yemekte KOP’un kurucu üyesi olarak davet edilen dönemin Çetinkaya başkanı ve Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi konusunda öncülük yapanlardan Zeki Ziya KTFF-KOP yakınlaşmasını  değerlendirdi.

“Yıllardır amaçsız, hedefsiz bir futbol oynuyoruz”
Başkan Ziya, yıllardır Kıbrıs’ın Kuzeyinde amaçsız, hedefsiz ve dolayısıyla tatsız bir futbol oynamakta olduğunu iddia etti. Amaçsız olduğu için hergün seyirci kaybeden futbolumuzda tek amacın kendi içimize dönük lig ve kupa şampiyonlukları olmasının futbolcularımızın motivasyonsuz bıraktığını ifade eden Zeki Ziya, bir başka deyişle “annemizin liginde” tatmin olmaya çalıştığımızı belirtti.

“Durumdan tek rahatsız taraf Kıbrıslı Türklerdir”
Ziya devamla ne yazık ki, mevcut konumdan tek rahatsız olan tarafın Kıbrıs Türk tarafı olduğunu ileri sürdü. Gerek KOP üyesi takımlar, gerek Türkiye futbol takımları, kulüp veya milli takım seviyelerinde her türlü uluslararası organizasyonlarda yer alabilmekte olduğunun altını çizen Ziya, tüm milliyetçi söylemlere rağmen, biribirileriyle maç yaptıklarını söyledi.

Zeki Ziya, bu durumda Kıbrıslı Türklerin yaptığı tek şeyin bu tiyatroyu seyretmek olduğunu belirtti.

“Görüşmeler konusunda fikrimiz yok, bilmemize de gerek yok”
Mevcut pozisyondan çıkılabilmesi için belirli temel prensiplerin dışına çıkılmamak kaydıyla her türlü girişimin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Zeki Ziya, kendi söylemiyle “şahsen ben Zeki Ziya olarak, şu anda KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun KOP ve FIFA ne görüştüğü konusunda herhangi bir fikrim yoktur ve olmaması gerekir” dedi.

“Önerileri görmeden Sertoğlu’nu eleştirmek abestir”
Her halukarda oluşacak  olan önerilerin zaten ilgili federasyonların genel kurullarının onaylayacağını anımsatan Zeki Ziya ortada net bir rapor, net bir bilgi olmadan olumsuz veya olumlu eleştiriler yapmanın abesle iştigal  ve sadece süreci dinamitlemek olduğunu ifade etti.

Zeki Ziya, Kuzey Kıbrıs futbol liglerinde yer alan takımların kendi tercihleriyle bir Federasyon başkanı seçtiklerini ve yetkilendirdiklerini belirtriken, doğru olanın bu yetkilendirilen kişinin görevini  yapıp, genel kurullara raporunu sunması olduğunu söyledi.

Sayın Sertoğlu’nun bu süreç sonunda bir rapor veya bir anlaşma veya bir taslak sunacağını dile getirirken, temennisinin Zürih’ten gelir gelmez raporun bir an önce genel kurula sunulması ve bir sonuç elde edilmesi olduğunu belirtti.

Zürih’e gidilmeden, öneriler görülmeden önce, bir kısım medyada Sertoğlu’nun haksız bir şekilde eleştirildiğini ifade eden Zeki Ziya, eğer olumlu veya olumsuz bir eleştiri yapılacaksa bunun öneriler görüldükten sonra yapılmasının doğru olduğunu ileri sürdü.

Zeki Ziya son olarak, bu aşamada yapılacak eleştirilerin “Kahve Falından” öteye gidemeyeceğini sözlerine ekledi.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.