1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Fıkra gibi olay! Böylesi ancak Karadeniz'de olur...
Fıkra gibi olay! Böylesi ancak Karadeniz'de olur...

Fıkra gibi olay! Böylesi ancak Karadeniz'de olur...

Fıkra gibi olay! Böylesi ancak Karadeniz'de olur...

A+A-

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Meydan Köyü sakinleri, yaylaya gitmek için Fırtına Deresi üzerine yaptırdıkları yaya köprüsünden geçen bazı kişilerin kırmızı renkli alabalıklara ve şimşir ağaçlarına zarar verdiğini görünce, ilginç bir tedbir aldı.

Köprü üzerine kilitli bir kapı yaptıran köylüler, anahtarı olmayan yabancıların köprüden geçmesini ve alabalıklar ile şimşir ağaçlarına zarar vermesini önledi.

fft22_mf4620759.jpeg

Çamlıhemşin İlçesine 16 kilometre uzaklıktaki 300 nüfuslu Meydan Köyü sakinlerinin yaz aylarında göç ettikleri Sicoğ yaylasına giden patika yol, Fırtına Deresi üzerine yaptırdıkları 20 metre uzunluğundaki yaya köprüsü ile ana yola bağlandı. Ancak köprünün yapımı sonrasında karşı kıyıdaki ırmakta yaşayan kırmızı benekli alabalıkların kaçak olarak avlandığını ve şimşir ağaçlarının kesildiğini fark eden köylüler, soruna ilginç bir çözüm buldu.

fft22_mf4620762.jpeg

KAPI İŞE YARADI

Meydan Köyü Muhtarı Hayri Arabacı, köprüye kapı yapılması sonrasında artık balıkların avlanmadığını ve şimşir ağaçlarına zarar verilmediğini belirterek, "Kapı işe yaradı. Kırmızı benekli alabalıkları ve şimşir ağaçlarını kurtardık" dedi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.