1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. FIKRA GİBİ SKANDAL
FIKRA GİBİ SKANDAL

FIKRA GİBİ SKANDAL

Kuleyi yaptılar; asansörü koymadılar

A+A-

İspanya'nın Benidorm şehrinde inşa edilen ve Avrupa'nın en büyük konut binası olması planlanan InTempo Kuleleri projesinde bir skandala imza atıldı.

Avrupa'nın en büyük kulelerinden birisi olacak InTempo Kuleleri'ne asansör yapılması unutuldu.

ASANSÖR UNUTULDU

Yaklaşık 200 metre yüksekliğindeki kulelerin tamamlanmasına birkaç ay kala "asansör yapmanın unutulduğu" ortaya çıktı.  El Pais gazetesinin haberine göre 47 katlı kulelerin orijinal projesi 20 katlıydı. Ancak daha sonra müteahhitler, kulelere 27 kat daha ekledi. Ancak gözden kaçan bir durum vardı. İlk 20 katın projesinde asansör çizilmişti ancak sonraki 27 katta asansör yapmak gelmedi, sadece merdiven yapıldı. İşin daha da vahimi bu son 27 kata asansör yapılacak yer de kalmamış durumda.

İLK SKANDAL DEĞİL

Gazete yaşanan bu durumun InTempo Kuleleri projesindeki ilk skandal olmadığını belirtiyor. 2000'lerin başında ülkede patlayan emlak balonu, kulelerinin bitirilme tarihi öteledi. 2009 yılı olarak planlanana açılış bugünlere kadar sarktı.

MAAŞLAR ÖDENMEDİ

Yaşanan olumsuzluklar bununla da sınırlı değil... 2010 yılında işçilerin maaşları 4 ay boyunca ödenmedi. İlk 23 katın inşaatı bitirilene kadar servis asansörü de yoktu, işçiler çalışırken u 23 katı yürüyerek inip çıkmak zorunda kaldı. 

TALİHSİZLİĞİN DE BU KADARI

Servis asansörünün yapılması, yokluğundan beter bir durum ortaya çıkardı. Temmuz 2011 yılında servis asansörü çöktü 13 işçi yaralandı. Maliyetleri düşürmek için bölge araç trafiğine kapatılmayınca olay yerine ambulans da gelemedi. Yaşanan olumsuzluklar bununla da sınırlı kalmadı. Sadece birkaç hafta önce bir grup proje mühendisi istifa etti; son sekiz kat şu an yarım kaldı.

AKŞAM

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.