1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FİKRİMİ SÖYLEDİM DİYE SÜRÜLDÜM
FİKRİMİ SÖYLEDİM DİYE SÜRÜLDÜM

FİKRİMİ SÖYLEDİM DİYE SÜRÜLDÜM

Serdar Denktaş tarafından Lefkoşa’ya sürgün edildiğini iddia etti;

A+A-

 

Mustafa Genç Öztürk, belediye seçimleri yarışını Hasan Sadıkoğlu’nun önde götürdüğünü söylemesi üzerine Serdar Denktaş tarafından Lefkoşa’ya sürgün edildiğini iddia etti

İskele Belediyesi Bağımsız Belediye Meclis üyesi adayı Mustafa Genç Öztürk, belediye başkan adaylarından Hasan Sadıkoğlu’nun seçimi önde götürdüğünü söylediği için Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş tarafından görev yerinin değiştirildiğini iddia etti.

Mustafa Genç Öztürk, 20 Haziran tarihli gelen yazıda, 1 Temmuz itibarıyla Spor Dairesi Mağusa Amirliği’ndeki görevinden, Lefkoşa Spor Dairesi’ne sürüldüğünü iddia etti.

Konu ile ilgili olarak konuşan Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ise böylesi bir olayı hatırlamadığını ve söz konusu kişinin görev yerinin değiştirilmiş olması halinde kendi performansına bakması gerektiğini dile getirdi.

Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu ise söz konusu kişinin kendisinin görev yerinin değiştirilmesini talep ettiğini iddia etti.

Şikâyette bulunan İskele Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi adayı Mustafa Genç Öztürk, 19 Haziran tarihinde Boğaz Otel’e gittiğini, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dr. Ahmet Kaşif ve Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ı görmesi üzerine de yanlarına gidip hatırlarını sorduğunu söyledi.

Mustafa Genç Öztürk, her iki bakanla da biraz sohbet ettikten sonra, Ahmet Kaşif’in kendisine İskele’de seçim çalışmalarının nasıl gittiğini sorduğunu kaydetti.

Kendisinin de bu sorunun üzerine kendi fikri olan belediye başkan adayı Hasan Sadıkoğlu’nun önde seçim yarışını götürdüğünü aktardığını belirten Öztürk, Serdar Denktaş’ın da bunun üzerine “Alanlı ödedir” diye kendisine cevap verdiğini dile getirdi.

Mustafa Genç Öztürk kendisinin de buna karşılık “Size göre öyle bana göre böyle” dediğini iddia etti.

Öztürk, Serdar Denktaş’tan 2 ay önce Mağusa’dan İskele’ye tayinini istediğini ancak Denktaş’ın kendisine

“Sana bir haftaya kadar cevap verecem” demesine rağmen 2 ay geçtiğini ama cevap alamadığını öne sürdü. Mustafa Genç Öztürk; “Ama işlerine geldiğinde 12 saatte tayin yapabilirler” dedi.

Bu olayın üzerinden 20 Haziran tarihinde 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere Spor Dairesi’nin Mağusa Bölge Amirliği’ndeki görevinden alınıp, Lefkoşa Spor Dairesi’ne işyerinin değiştirildiğinin yazısını aldığını anlatan Öztürk, Ergazi köyünde yaşadığı için Lefkoşa’da görev yapmanın kendisi açısından çok zor olacağını bildirdi.

Mustafa Genç Öztürk, “Demokrasinin var olduğu söylenen ülkemizde böylesi bir olay kabul edilemez diye düşünüyorum. Kaldı ki seçim yasaklarından dolayı böyle bir yazının yazılmaması gerektiğini düşünmekteyim” dedi.

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, böylesi bir olaydan hiç haberi olmadığını söyledi. Serdar Denktaş, kimseyle tartışma yaşadığını hatırlamadığını iddia ederken, ismini hiç duymadığını belirttiği bu kişinin çalıştığı işyerinin değiştiğinin doğru olması halinde o zaman kendi performansına bakması gerektiğini dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak yine konuşan Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu ise söz konusu şahsın Lefkoşa’ya tayinini istemesi üzerine böyle bir işlemin gerçekleştiğini iddia etti.

Hüseyin Cahitoğlu, seçim yasaklarının olduğu bir süreçte Personel Dairesi’ne danışarak böyle bir işlem yaptığını da öne sürdü. Cahitoğlu, bu işlemin yasal olduğunu söyledi.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.