1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. FİLİSTİN'DE ULUSAL MUTABAKAT ÇABALARI
FİLİSTİN'DE ULUSAL MUTABAKAT ÇABALARI

FİLİSTİN'DE ULUSAL MUTABAKAT ÇABALARI

Hamas ile Fetih hareketleri, ulusal mutabakat görüşmeleri çerçevesinde aralarındaki tartışmalı meselelerin 3 ay içinde çözülmesi konusunda anlaştı.

A+A-

HAMAS İLE FETİH, TARTIŞMALI KONULARIN 3 AY İÇİNDE ÇÖZÜLMESİ KONUSUNDA ANLAŞTI

Kahire, 15 Mayıs 13 (T.A.K): Hamas ile Fetih hareketleri, ulusal mutabakat görüşmeleri çerçevesinde aralarındaki tartışmalı meselelerin 3 ay içinde çözülmesi konusunda anlaştı.

Fetih hareketi üyesi Emin Makbul, Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelen heyetlerin gerçekleştirdiği toplantı sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İki taraf, genel seçim ve ulusal uzlaşı hükümeti kararnamelerinin 3 aylık zaman diliminde tamamlanarak duyurulması konusunda anlaşmaya vardı" dedi.

Hamas ve Fetih heyetlerinin, ulusal meclisin (Filistin Kurtuluş Örgütü'nün meclisi) yeniden yapılandırılması için görüşmelerin yoğunlaştırılması konusunda da anlaşmaya vardığını belirten Makbul, "Ulusal meclis seçim kanunu, Filistin Kurtuluş Örgütü Komitesi ve Filistinli gruplar arasında istişare edildikten sonra meclisteki hukuk komitesine sevk edilecek" dedi.

Hamas ve Fetih, 17 Ocak'ta Kahire'de düzenlenen toplantıda, Filistin ulusal mutabakatında ele alınacak konularla ilgili anlaşmaya varmıştı.

KAYNAK:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.