1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. FİLİSTİN'DE UZLAŞMA GÖRÜŞMELERİ
FİLİSTİN'DE UZLAŞMA GÖRÜŞMELERİ

FİLİSTİN'DE UZLAŞMA GÖRÜŞMELERİ

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Gazze'deki Hamas yönetimi ile temasların kesintiye uğramadan devam ettiğini bildirdi.

A+A-

 

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Gazze'deki Hamas yönetimi ile temasların kesintiye uğramadan devam ettiğini bildirdi.

FKÖ Yönetim Kurulu Sözcüsü Hasan Ahmed, Gazze'deki çalışma bürosunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistinli gruplar arasında birlik sağlanması amacıyla oluşturulan komisyonun çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Biz geniş bir yelpazeden bakıyoruz. Tüm Filistinlilere eşit mesafedeyiz. Hamas ile ilişkilerimiz durmadı, durmayacak" dedi.

Gazze'deki Hamas yönetiminin, "Temerrud (İsyan)" Hareketi'ne mensup oldukları ya da başka gerekçelerle üyelerine yönelik siyasi tutuklamalar yaptığını savunan Ahmed, "Fetih üyelerine yöneltilen suçlamalar asılsızdır. Bu tutuklamalar ülke çıkarlarına hizmet etmek, birlik ve beraberliği sağlamaktan ziyade bölünmeye yol açıyor" diye konuştu.

Tüm grupların Filistin'in özgürleşmesi yolunda bir vesile olduğunu vurgulayan Ahmed, "Aradaki bağların korunması ve güçlü kalması için karşılıklı saygı ve güvene ihtiyaç var. Hamas'ın söz konusu tutuklamalara son vereceğini umuyoruz" ifadesini kullandı.

Ahmed, Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Emin Makbul'un birkaç hafta önce Gazze'de Hamas liderlerinden İmad el-İlmi ile bir araya geldiğini ve Filistinli gruplar arasındaki milli mutabakat sürecini ele aldıklarını hatırlatarak, Fetih tarafının Mahmud Abbas başkanlığında milli mutabakat hükümeti kurulması ve seçimlere gidilmesi teklifini sunduğunu ancak Hamas'ın, taraflar arasında daha önce imzalanan anlaşmanın tüm maddelerinin uygulanmasını talep ederek öneriyi reddettiğini söyledi.

Filistinli gruplar, Mısır'da ordunun yönetime el koymasından önce Mısır'ın arabuluculuğunda "milli mutabakat" görüşmelerini yürütüyordu. Başkent Kahire'de 14 Mayıs'ta bir araya gelen Hamas ve Fetih heyetleri, 3 ay içinde genel seçimlerin yapılması ve milli mutabakat hükümetinin kurulması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Hamas, Fetih Hareketi ile bağlantılı bazı kişileri, Gazze'de Hamas yönetimini devirmek isteyen Temerrud Hareketi'ne destek vermekle suçluyor. Temerrud Hareketi de 2004'te hayatını kaybeden eski Filistin lideri Yaser Arafat'ın ölüm yıldönümü 11 Kasım'da tüm Filistinlileri Hamas'a karşı sokaklara çıkmaya ve barışçıl gösterilerde bulunmaya davet etmişti.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.