1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “FİLİSTİN'DEKİ İNSANLIK DIŞI SALDIRILARA SON VERİLMELİ"
“FİLİSTİN'DEKİ İNSANLIK DIŞI SALDIRILARA SON VERİLMELİ"

“FİLİSTİN'DEKİ İNSANLIK DIŞI SALDIRILARA SON VERİLMELİ"

“FİLİSTİN'DEKİ İNSANLIK DIŞI SALDIRILARA SON VERİLMELİ"

A+A-

 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gazze’de insanlık dışı olayların yaşandığını belirterek, İsrail’in Gazze’de sivil halka yönelik saldırıları, başlatılan kara harekâtı ve buna seyirci kalanları şiddetle protesto ederek, kınadı.

TDP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Pembe Birinci, Gazze’de yaşanan olaylara yönelik yaptığı yazılı açıklamada, ABD’nin bu olaylara çanak tutarken, Birleşmiş Milletler (BM) ile birçok Avrupa ülkesinin de yaşananlar karşısında sadece seyirci konumunda olduklarını kaydetti.

Yaşanan trajedi ve katliamın sona erdirilmesi yönünde adım atılması beklenirken, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun “daha geniş operasyon için talimat verdim” açıklaması yaptığını belirten Birinci, bunun hem üzücü, hem de düşündürücü olduğunu ifade etti.

Yaşananları ‘insanlık dışı’ ve ‘soykırım’ olarak niteleyen Birinci, Gazze’yi ele geçirip, operasyonların daha fazla geç kalmadan durdurulması için somut adımların atılması gerektiğini kaydetti.

Filistin halkının direnişini selamladıklarını da belirten Birinci, yıllardır hakları gasp edilen, şiddet ve baskı gören, haksızlığa uğrayan kesimlerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Ortadoğu’da yaşanan bu gelişmelerin Kıbrıs’ı da çok yakından ilgilendirdiğini, Kıbrıs’taki toplumların da kalıcı barışı yakalaması gerektiğini kaydeden Birinci, “Kıbrıslılar kendi çözümlerini üretemezlerse, dış güçlerin dayatmalarına ve onların çıkarlarına göre çözüm şekillerine zorlanabilirler. Bu nedenle yaşananlardan dersler çıkararak en erken zamanda, adil ve kalıcı bir çözümün bulunması son derece önemlidir” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.